ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Εθνικισμός είναι η νιότη του κόσμου


«δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη ότι το επαναστατικό υπερεγώ της νέας γενιάς στρέφεται προς τη “Χρυσή Αυγή”, όπως ακριβώς μετά τη μεταπολίτευση στρεφόταν προς την αριστερά».

Άρθρο από την εφημερίδα "Χρυσή Αυγή"



Άρθρο στην νεοταξίτικη και συστημική Huffington Post έγραψε ο ψυχίατρος παιδιών και εφήβων και Δρ. Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, π. Βασίλειος Θέρμος, προκειμένου να κρούσει το κώδωνα του κινδύνου για το καθεστώς.

Όπως σημειώνει ο ψυχίατρος, στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης η επαναστατικότητα είναι αριστερού προσήμου, γεγονός που οδήγησε στην ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς και την τοποθέτησή της ως «αγίας» στο δημόσιο φαντασιακό.

Στην συνέχεια, όμως, ο καθηγητής αλλάζει ύφος και επισημαίνει τον κίνδυνο της μεταστροφής του πρόσημου της επαναστατικότητας, σημειώνοντας ότι «δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη ότι το επαναστατικό υπερεγώ της νέας γενιάς στρέφεται προς τη “Χρυσή Αυγή”, όπως ακριβώς μετά τη μεταπολίτευση στρεφόταν προς την αριστερά».

Πράγματι, αυτό που με τρόμο επισημαίνεται είναι αληθές, αφού η Χρυσή Αυγή έχει εξαιρετικά υψηλά ποσοστά στην νέα γενιά, γεγονός που δεν μένει σε επίπεδο ψηφοφόρων, αλλά – ακόμα πιο ανησυχητικό για το καθεστώς – χαρακτηρίζει και το στελεχιακό δυναμικό του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών.

Δεν ξεφεύγει, όμως, αυτό από τον αρθρογράφο, ο οποίος γράφει ότι «αν και ο κύριος όγκος των ψηφοφόρων της “Χρυσής Αυγής” είναι «νοικοκυραίοι», αυτό που της παρέχει τον δυναμισμό είναι η νεολαία».

Δεν θα αναλωθούμε να απαντήσουμε στους χαρακτηρισμούς που σποραδικά εκτοξεύει εναντίον του Κινήματος ο εν λόγω καθηγητής. 

Αυτές τις μικροπρέπειες και τις απρέπειες θα τις απαντήσει ο ίδιος στον εαυτό του. Ούτε θα σταθούμε στις «λύσεις» που προτείνει. Το γεγονός ότι δεν πρότεινε λύσεις για την αριστερά της τρομοκρατίας και των εκατοντάδων θυμάτων της, πάλι θα το λύσει ο ίδιος εσωτερικά.

Θα σταθούμε, όμως, στον πυρήνα της σκέψεως πίσω από το άρθρο του. Ένα νεολαίιστικο ρεύμα αλλαγής κατέκλυσε την νεολαία στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, οδηγώντας στην ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς, η οποία κράτησε 40 χρόνια και ψόφησε οριστικά και αμετάκλητα με την διακυβέρνηση Σύριζα.

Αυτό θα συμβεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και με τον Εθνικισμό, τον πραγματικό Εθνικισμό της Χρυσής Αυγής και όχι των «σοβαρών» αναχωμάτων που κατασκευάζονται από ρετάλια της ΝΔ. 

Ήδη το έχουν δει οι πραγματικοί κυβερνώντες την Ελλάδα με μία Χρυσή Αυγή σκληρή σαν το ατσάλι να αντέχει αλλεπάλληλα χτυπήματα από ολόκληρο το κατεστημένο, χωρίς να λυγίζει.

Η σημαίνουσα διαφορά, που την καταλαβαίνουν γι’ αυτό δεν παραδίδουν τα ηνία, όπως κάνανε στην περίπτωση της αριστεράς, είναι ότι η Χρυσή Αυγή δεν θα έχει την… αβρότητα να μοιράσει τα ιμάτια του Ελληνικού Λαού στους πλουτοκράτες με αντάλλαγμα φακέλους μετοχών της JP Morgan. Οι Έλληνες Εθνικιστές θέλουν ΜΟΝΑΧΑ την Πατρίδα μας πίσω και θα την πάρουν με κάθε κόστος και αγνοώντας κάθε συνέπεια.

Κώστας Αλεξανδράκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου