ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Η εκλογή 24 βουλευτών σημαίνει 10% για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Πως και γιατί θα καταλήξουν στην Νέα Δημοκρατία, οι ψήφοι των "πατριωτών", που καθόλου δεν ενδιαφέρονται για καμία "ενότητα", παρά μόνο για την διάσπαση των ψήφων την ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!
Σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc, η οποία έγινε για λογαριασμό και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ”, την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αναδεικνύεται και πάλι τρίτο κόμμα, παρ’ όλες τις προσπάθειες ενός ολόκληρου συστήματος να προωθήσει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο φαίνεται δεν προχωρεί με τίποτε ό,τι και να κάνουν! Αντίθετα, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ συνεχίζει την ανοδική της πορεία, έχοντας απέναντί της τους πάντες και τα πάντα από “πατριώτες” μέχρι μπολσεβίκους.
Στην δημοσκόπηση της Marc και στον σχετικό πίνακα για εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος με αναλογική κατανομή των αναποφασίστων, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ φτάνει το 10,1%, το οποίο κατά την άποψή μας είναι και το πραγματικό της ποσοστό στην εν λόγω δημοσκόπηση για τους εξής λόγους:
Α) Είναι δεδομένο ότι στα εθνικιστικά κινήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη στις έρευνες των εταιρειών δημοσκοπήσεων υπάρχει υποεκτίμηση του ποσοστού τους, για τον απλούστατο λόγο ότι το καθεστώς της “δημοκρατικής” τρομοκρατίας εμποδίζει τους πολίτες να εκφράσουν ελεύθερα την γνώμη τους.
Β) Το ποσοστό αυτό είναι το αληθινό ποσοστό της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ γιατί η ίδια δημοσκόπηση στο ερώτημα ποια θα είναι η νέα Βουλή δίνει στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ… 24 Βουλευτές
Τι σημαίνει 24 βουλευτές, θα το αναλύσουμε στην συνέχεια. Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, οι πενήντα έδρες πηγαίνουν κατ’ ευθείαν στο πρώτο κόμμα, το οποίο παίρνει τις ψήφους και των κομμάτων τα οποία δεν φτάνουν το 3%. Απαραίτητη παρένθεση: Αυτό σημαίνει ότι οι ψήφοι των “πατριωτών” στα όποια κόμματα συμμετάσχουν στις εκλογές και δεν πάρουν 3% πάνε κατ’ ευθείαν στην Ν.Δ.
Ας επιστρέψουμε όμως στο τι σημαίνει 24 βουλευτές. Οι 250 έδρες της Βουλής κατανέμονται στα κόμματα με απλή αναλογική. Αυτό σημαίνει ότι για να πάρεις 24 θέσεις από τις 250 πρέπει να έχεις ποσοστό τουλάχιστον 9,6%, το οποίο παραδέχονται ότι έχουμε και σίγουρα με δεδομένο ένα ποσοστό της κρυφής ψήφου η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ βρίσκεται ακόμη υψηλότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου