ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Ο ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο «ΜΠΕΜΠΗΣ»

Πέραν από το κωμικό, πέραν από το φαιδρό του όλου θέματος, αναλογιστείτε την επικινδυνότητα και την κρισιμότητα της κατάστασης. Αυτοί οι άνθρωποι μας κυβερνούν. Αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου, βιώνουν σε ένα παράλληλο σύμπαν και η διαλεκτική τους μόνο ως αυτιστική μπορεί να χαρακτηριστεί. 

Ο υπουργός Επικράτειας κύριος Βερναρδάκης, ο αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, ένα από τα πολλά πρόσωπα στα χέρια των οποίων κρέμεται η τύχη της Χώρας και το μέλλον των παιδιών μας, προέβη στο ακόλουθο σχόλιο που ακόμη και για την ταινία ο «ηλίθιος και ο πανηλίθιος» θα ήταν υπερβολικό.  Είπε συγκεκριμένα ο κύριος υπουργός «να μην βάλλεται ένας άνθρωπος ο οποίος είναι 44 ετών και έχει φορτωθεί όχι μόνο τις πολεοδομικές, χωροταξικές αδυναμίες της πολιτικής προστασίας, τις αδυναμίες πυρόσβεσης, αλλά και το οικονομικό έγκλημα που έχει συντελεστεί απέναντι στη χώρα, αλλά και το έγκλημα στο κοινωνικό κράτος».

Εκτός από την γελοιότητα και την γενικευμένη φαιδρότητα του ισχυρισμού ο κύριος Βερναρδάκης χρησιμοποιώντας την φίλια διαλεκτική της κυβέρνησης πρόβαλε για μια ακόμη φορά το απόλυτο ψεύδος, θεωρώντας μάλλον ότι απευθύνεται σε ανεγκέφαλους.

Κατ αρχάς για ποιο οικονομικό έγκλημα ομιλεί; Για αυτό που είχε συντελεστεί μέχρι να αναλάβει την διακυβέρνηση της Χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ; 

Διότι αν ομιλεί γι αυτό, ο κύριος Τσίπρας όχι μόνο δεν το φορτώθηκε, αλλά το συνέχισε με θράσος και αναίδεια υπογράφοντας τα επόμενα τρισχειρότερα μνημόνια, σε αντίθεση με τις προεκλογικές του διακηρύξεις και υποσχέσεις. Ακόμη και την εντολή του ελληνικού λαού που έλαβε από το δημοψήφισμα του καλοκαιριού του 2015 αγνόησε και περιφρόνησε προκειμένου να γίνει αρεστός στους ευρωπαίους εντολείς του. Ας μην προβάλει λοιπόν ως άλλοθι ο κύριος Βερναρδάκης το οικονομικό έγκλημα που συντελέστηκε εις βάρος του Λαού, διότι ο κύριος Τσίπρας απεδείχθη αντάξιος συνεχιστής του, σε σχέση με τους προκατόχους του.

Τώρα όσον αφορά τις πολεοδομικές και χωροταξικές αδυναμίες της πολιτικής προστασίας και τις αδυναμίες πυρόσβεσης, κάτι που ομολογουμένως ταλανίζει αυτόν τον Τόπο για δεκαετίες, κανείς δεν είχε την απαίτηση ο κύριος Τσίπρας να τις λύσει άμεσα, αλλά αφού υποτίθεται ότι ως αριστερό κόμμα ασκεί πρωτίστως μια κοινωνική πολιτική, μια από τις πρώτες ενέργειες που έπρεπε να πράξει ως πρωθυπουργός ήταν να δώσει εντολή στις περιφερειακές και δημοτικές αρχές να εκπονήσουν σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία σχέδιο αντιμετώπισης πυρκαγιών, πλημμυρών και σεισμών και να προχωρήσουν στην υλοποίηση του. 

Αυτός όμως όχι μόνο δεν ενδιαφέρθηκε, όχι μόνο δεν προέβλεψε, όχι μόνο δεν ενήργησε αλλά και κατόπιν των τραγωδιών με τους νεκρούς στην Μάνδρα από τις πλημμύρες και στο Μάτι από τις πυρκαγιές δεν αναζήτησε ευθύνες, δεν καθαίρεσε κυβερνητικά στελέχη για την εγκληματική τους ανεπάρκεια και αδιαφορία, δεν οδήγησε υψηλά ιστάμενα πρόσωπα ενώπιον της δικαιοσύνης για εγκληματικά λάθη, αλλά και δεν βγήκε δημοσίως να παραδεχθεί την ανικανότητα και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης του.

 Επειδή είναι 44 χρονών; 

Ας πληροφορηθεί ο κύριος Βερναρδάκης διότι μάλλον το αγνοεί-κάτι που δεν μας εκπλήσσει- ότι η ευθιξία και το ήθος δεν είναι ίδιον ηλικίας αλλά χαρακτήρα και προσωπικότητας. Αλλά αν ο κύριος Τσίπρας είναι 44 χρονών που σημαίνει σύμφωνα με τα λεγόμενα Βερναρδάκη, ότι δεν δύναται να ανταπεξέλθει στα συσσωρευμένα καθήκοντα της θέσης του ως πρωθυπουργού της Χώρας, ας κάθονταν στο σπίτι του να παίζει με βώλους και αυτοκινητάκια και όχι με ψεύδη, φρούδες ελπίδες και κίβδηλες υποσχέσεις να αναλάβει την διακυβέρνηση μιας βασανισμένης χώρας, ενός πολύπαθου λαού για να τους δώσει την χαριστική βολή. 

Διότι -και αυτό πλέον είναι ηλίου φαεινότερον- ο Αλέξης κάπου σύγχισε και ταύτισε την διακυβέρνηση της Ελλάδας με τα σχολικά 15μελή και τα φοιτητικά αμφιθέατρα, θεωρώντας ότι ο αριστερός διαλεκτικός βερμπαλισμός και οι διεθνιστικές μπούρδες, καθώς και οι αιθεροβάμονες πρακτικές ταιριάζουν και αποτελούν πανάκεια για κάθε περίπτωση. 

Οι νεκροί στο Μάτι πλησιάζουν τους 100 και ο κύριος Βερναρδάκης με ανεύθυνες και αναίσχυντες δηλώσεις προσπαθεί να αιτιολογήσει την ανευθυνότητα και την αναισχυντία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Θα τελειώσουμε με ένα σχόλιο σχετικά με το νεαρόν της ηλικίας του κυρίου Τσίπρα και κατά το πόσο αυτό επηρεάζει το έργο και την αποτελεσματικότητα του ως πρωθυπουργού.

Ειπώθηκε το 2013 από τον πρόεδρο του ΕΛΑΜ Συναγωνιστή Χρίστο Χρίστου και αφορούσε μια άλλη περίπτωση. Αλλά ταιριάζει απόλυτα με το σημερινό θέμα 

«Ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης ήταν 19 χρονών,

 αλλά γνώριζε πολύ καλά τι έπρεπε να κάνει».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου