ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ!


Την περασμένη εβδομάδα βγήκε στη δημοσιότητα η έκθεση του ΙΜΕ (Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων) και της οποίας τα αποτελέσματα είναι άκρως απογοητευτικά για τον κλάδο των εμπορικών επιχειρήσεων. Ιδού ένα απόσπασμα όπως αυτό δημοσιεύτηκε σε οικονομική στήλη μεγάλης αθηναϊκής εφημερίδας: 

«Στο χείλος του γκρεμού βρίσκονται 18.700 επιχειρήσεις –κυρίως μικρές στον κλάδο του εμπορίου– και 34.000 θέσεις εργασίας το πρώτο εξάμηνο του 2017 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ). 

Η μείωση του τζίρου, η αδυναμία πρόσβασης σε τραπεζικά κεφάλαια και οι οφειλές προς Δημόσιο αλλά και προμηθευτές καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη τη συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας με τους αυτοαπασχολούμενους κατά βάση να επιλέγουν είτε την πλήρη διακοπή είτε τη μετάβαση στην «γκρίζα ζώνη» της αδήλωτης εργασίας. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την παρατεταμένη αβεβαιότητα, αναπαράγουν την ύφεση, καθώς αποτρέπουν τις επενδύσεις.»

Το κερασάκι στην δυσοίωνες προβλέψεις του ΙΜΕ είναι το κλείσιμο της περίφημης αξιολόγησης που ευαγγελίζονται τόσο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο βέβαια και άλλα φαντάσματα της πολιτικής σκηνής, όπως ο αρχιερέας της διαπλοκής Σημίτης που βγήκε πρόσφατα από το λάκκο του.

Όλοι όμως αυτοί ξεχνούν ότι η αξιολόγηση δρα ως χρονικό ανάχωμα στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση που βρίσκεται η οικονομία. Απλά η αξιολόγηση δίνει λίγη χρονική παράταση ζωής στις επιχειρήσεις, αλλά δεν αποτρέπει το μοιραίο. Όσων αφορά τον πρωθυπουργό, αυτός βρίσκεται στον αστερισμό των κομμουνιστικών ψευδαισθήσεων και κάθε αναφορά θεωρείται περιττή. 

7 χρόνια μνημονιακών πολιτικών έχουν φέρει σε απόγνωση χιλιάδες μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αδυνατούν να διεκπεραιώσουν ακόμη και τις βασικές τους υποχρεώσεις. Ήδη μετρούν άνω των διακοσίων χιλιάδων οι επιχειρήσεις που έχουν σταματήσει τις εμπορικές τους δραστηριότητες στα χρόνια των μνημονιακών πειραμάτων. 

Είναι εντελώς τρελό και πέραν πάσης λογικής ενώ συμβαίνουν αυτά τα τραγικά πράγματα στο χώρο του εμπορίου κάποιοι με περίσσιο θράσος να κουνούν το δάκτυλο και να μας λένε ότι μόνο με τα μνημόνια θα σωθούμε.

Σ. Παιδάκος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου