ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Οι ομιλίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής για τον πτωχευτικό κώδικα και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές - 4 ΒΙΝΤΕΟ

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατά τις ομιλίες τους στο νομοσχέδιο για τον πτωχευτικό κώδικα και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές κατήγγειλαν την κυβέρνηση ότι βρίσκεται εκτός πραγματικότητας και οδηγεί την χώρα σε μία άνευ προηγουμένου οικονομικοκοινωνική κρίση.

Σημείωσαν δε πως η κυβέρνηση σκοπεύει να αντικαταστήσει το φυσικό χρήμα με πλαστικό για να ελέγχουν οι δανειστές όλες τις οικονομικές δραστηριότητες και παράλληλα τόνισαν πως το νομοσχέδιο δεν προσφέρει καμία ενίσχυση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.


Ο συναγωνιστής και βουλευτής Β΄ Αθηνών Ηλίας Παναγιώταρος κατά την ομιλία του αρχικά απάντησε στην παραφιλολογία των τελευταίων ημερών για την "νομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής". «Η Χρυσή Αυγή είναι νομιμοποιημένη με τη βούλα του Αρείου Πάγου από το 1994 και έκτοτε αυτή η νομιμοποίηση ανανεώνεται και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. 

Πάνω απ’ όλα η Χρυσή Αυγή είναι νομιμοποιημένη από τις εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι τη στηρίζουν τα τελευταία έτη και την έχουν φέρει στην τρίτη θέση από άποψη κοινοβουλευτικής δύναμης και με συνεχώς ανοδική τάση» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η κυβέρνηση εν μέσω πολυετούς φορολογικής και μνημονιακής λαίλαπας φέρνει νομοσχέδια που στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν έχουν καμία σχέση και επαφή με την πραγματικότητα. Σημείωσε πως «στο εν λόγω νομοσχέδιο ότι το πρώτο τμήμα του έχει να κάνει με αλλαγές στον Πτωχευτικό Κώδικα. Με τις μνημονιακές σας επιλογές-επιταγές των θεσμών έχετε οδηγήσει τη χώρα σε μία άνευ προηγουμένου οικονομικοκοινωνική κρίση. Λογικότατη και αναμενόμενη συνέπεια αυτής της οικονομικής δυσπραγίας οι εναπομείνασες επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης». 

«Αντί, λοιπόν, να δώσετε κίνητρα, ώστε να αυξηθεί η επιχειρηματικότητα -αλλά τι σας λέμε τώρα, αυτά είναι άγνωστες λέξεις για εσάς- καταδικάζετε σε πτώχευση μια επιχείρηση η οποία ενδεχομένως στο μέλλον, υπό συνθήκες και υπό προϋποθέσεις, να παρουσιάσει πιθανή αδυναμία πληρωμών. 


Χορηγείτε εξαιρετικά προνόμια στους πιστωτές με εμπράγματες ασφάλειες και τη δυνατότητα να παρεμβαίνουν στις διοικήσεις των επιχειρήσεων κατά το δοκούν», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Κλείνοντας κατήγγειλε τα όσα έγιναν επί ημερών της Νέας Δημοκρατίας τονίζοντας πως είναι υπεύθυνοι για το χάος αυτής της χώρας και ότι η κυβέρνηση της Πρώτης φοράς Αριστερά είναι άξιος συνεχιστής τους!


O συναγωνιστής και βουλευτής Β΄ Αθηνών Γεώργιος Γερμενής κατά την ομιλία του χαρακτήρισε γελοία την οικονομική πολιτική του Σύριζα που οδήγησε στα capital control. 

«Το επόμενο στάδιο για την ολοκληρωτική άλωση των περιουσιών των Ελλήνων είναι η εξαφάνιση του φυσικού χρήματος και η αντικατάστασή του με το πλαστικό χρήμα» είπε χαρακτηριστικά. 


Η κυβέρνηση της Αριστεράς είναι πιστός υπηρέτης της Νέας Τάξης Πραγμάτων, κατόρθωσε να αντικαταστήσει το φυσικό χρήμα με ηλεκτρονικό ώστε να μπορεί να ελέγχει την κάθε οικονομική δραστηριότητα. Σημείωσε πως με το εν λόγω νομοσχέδιο ο κάθε επαγγελματίας μετατρέπεται σε υποχείριο των τραπεζών, αφού δεν προβλέπεται καμία απολύτως ελάφρυνση με την χρησιμοποίηση των συσκευών POS και τις υπέρογκες προμήθειες που εισπράττουν. 

Τόνισε ότι μοναδική μέριμνα της κυβέρνησης είναι η πλήρης αφυδάτωση της αγοράς από ρευστό και το μάζεμα του χρήματος στα χέρια των δανειστών, ώστε κάθε οικονομική δραστηριότητα να ελέγχεται υποχρεωτικά από αυτούς. 

Κλείνοντας είπε πως όταν η Χρυσή Αυγή θα έρθει στα πράγματα θα εξαλείψει τέτοιου είδους αντιαναπτυξιακά νομοσχέδια.


Στην ομιλία του επί του πτωχευτικού κώδικα, ο Συναγωνιστής και βουλευτής Α’ Πειραιώς Νίκος Κούζηλος έθιξε το υπάρχον καθεστώς με τον τεράστιο αριθμό ελληνικών επιχειρήσεων που έχουν πτωχεύσει ή βαίνουν προ πτώχευση.

Με την απουσία μέτρων ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την οικονομική κρίση και την μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, είναι λογική και επόμενη η πτώχευση των επιχειρήσεων. Ουσιαστικά, η κυβέρνηση παραμένει αδιάφορη όσον αφορά την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, αλλά και σχετικά με τον σεβασμό των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών.


Ο συναγωνιστής και βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης Αντώνης Γρέγος στηλίτευσε το γεγονός πως πρόκειται για ακόμη ένα νομοσχέδιο που καταφθάνει με την διαδικασία του κατ’ επείγοντος και όχι σύμφωνα με τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Όσο δε αφορά το περιεχόμενο του εν λόγω σχεδίου νόμου, πρόκειται για ακόμη ένα μνημονιακό νομοσχέδιο, το οποίου οι διατάξεις αφορούν μια χώρα κατ’ ουσίαν πτωχευμένη, ενώ στη συνέχεια ανέλυσε εις βάθος τις σχετικές διατάξεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου