ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

ΑΜΦΙΠΟΛΗ: ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ, 311πχ.

Στην Αμφίπολη εξόρισε ο Κάσσανδρος τη Ρωξάνη και τον μικρό Αλέξανδρο. 
Εκεί και δολοφονήθηκαν.


Μακεδονικό-Μνημόνια-Μακεδονικό. Ενας κύκλος προδοσίας των Εθνικών μας θεμάτων και υπονόμευσης του λαϊκού φρονήματος κλείνει. Με μια δημόσια προβεβλημένη επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης ο  Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται να παίξει και πάλι τον μοιραίο ρόλο του στην Ελληνική Ιστορία.
Θα επιχειρήσει να  υποτιμήσει την ανακάλυψη της αρχαιολογικής σκαπάνης όπως έκαναν προκάτοχοί του στην περίπτωση Σουβαλτζή, ακόμα και αυτού του Μανώλη Ανδρόνικου; Θα ενημερώσει τους ξένους προϊσταμένους του για την ταυτότητα του οικοδομήματος, το οποίο είναι βέβαιον ότι θα έχει αντίκτυπο στην γεωπολιτική της περιοχής, αλλά και ιδιαίτερα βαρύ συμβολισμό που ποτέ δεν περιφρονούν οι δεισιδαίμονες ανατολίτες;
Η μήπως θα επιχειρήσει να δημιουργήσει προσδοκίες ώστε να εκμεταλλευτεί πολιτικά μιαν ανακάλυψη την οποία επανειλημμένα η κυβέρνησή του είχε προσπαθήσει να υποβαθμίσει; Θυμίζουμε ιδιαίτερα το δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ στο Φ.9, ένα χρόνο πριν, στις  25 Αυγούστου 2013, με τίτλο «τι κρύβει η συγκλονιστική αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αμφίπολη». Καθώς επίσης και την ερώτηση του πολιτικού κρατούμενου Βουλευτή Επικρατείας της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά στις 7 Φεβρουαρίου 2014, την οποία μπορεί ο αναγνώστης να δει παρακάτω.
Την δεκαετία του 90 ο Σαμαράς επεχείρησε να καπηλευθεί προς ίδιον πολιτικό όφελος ένα εθνικό ζήτημα. Πάνω στην Μακεδονία μας έφτιαξε ένα πολιτικό προφίλ, αλλά η έλλειψη ειλικρινών προθέσεων και αποφασιστικότητας  από ένα κόμμα που είχε και τα άτομα και τα μέσα να το πράξει, όχι μόνον δεν ωφέλησε τα εθνικά μας δίκαια, αλλά αντίθετα.  Η πολιτική την οποία εφήρμοσε είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία κλίματος απογοήτευσης και αδυναμίας στον ελληνικό λαό. Μετά τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις για την Μακεδονία οι οποίες δεν είχαν πολιτικό αντίκρυσμα, καθώς ούτε ο Σαμαράς ούτε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήσαν διατεθειμένοι να οδηγήσουν την Ελλάδα στον εθνικό δρόμο της επίτευξης των εθνικών στόχων και της εκπλήρωσης των πεπρωμένων της, ο Ελληνικός λαός οδηγήθηκε σε αδράνεια  και εν τέλει στην καταρράκωση του εθνικού φρονήματος.
Αλλά και στο ζήτημα του Μνημονίου, ο Σαμαράς επεχείρησε να φανεί «Μνημονιοφάγος» όπως είχε φανεί «Μακεδονομάχος» προκειμένου να ανατρέψει τον πολιτικό του μέντορα Μητσοτάκη. Ο ελληνικός λαός τον πίστεψε ως «άφθαρτο» και τον ψήφισε. Τα αποτελέσματα είναι σε όλους γνωστά, αλλά ας τα υπενθυμίσουμε εν τάχει. 
Η ΝΔ του Σαμαρά συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ που έβαλε την Ελλάδα στο Μνημόνιο απ’ όπου θα έβγαζε την χώρα ο… Μακεδονομάχος και Μνημονιοφάγος Σαμαράς και επί δυό χρόνια συγκυβερνούν οδηγώντας την χώρα και τον λαό στην εξαθλίωση και την υποταγή.
Κανένα λοιπόν λόγο δεν έχει ο λαός να εμπιστεύεται τον Αντώνη Σαμαρά. Ο,τι και αν ανακοινώσει σχετικά με τις ανασκαφές της Αμφιπόλεως έχουμε κάθε λόγο να αμφισβητούμε τις προθέσεις του και τα κίνητρά του.
Ο Σαμαράς και οι σύμβουλοί του εντός και εκτός Ελλάδος, αυτοί που έβαλαν στη φυλακή τους μοναδικούς πολιτικούς αντιπάλους του κλεπτοκρατικού τόξου, ετοιμάζουν ένα νέο κόλπο γκρόσο ενόψει εκλογών.
Εμείς οι Ελληνες Εθνικιστές έχουμε εμπιστοσύνη στην μήτρα του Λαού μας, την Ελληνική Γη. Τιμούμε και θα τιμούμε τους προγόνους μας με τον τρόπο που τους αρμόζει: όχι καπηλευόμενοι την Ιστορία όπως οι «πατριώτες» σαν τον Σαμαρά, αλλά με τους γνήσιους, εθνικούς αγώνες μας για Εθνική Αξιοπρέπεια και Κοινωνική Δικαιοσύνη. Αυτά που αρμόζουν στον Λαό και την Ελληνική Πατρίδα.
ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΑΠΠΑ
Ερώτηση για τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην Αμφίπολη Σερρών
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ


ΘΕΜΑ: «Πέπλο σιωπής για τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην Αμφίπολη Σερρών»
Τον Αύγουστο του 2013 ανακοινώθηκε η ανακάλυψη μεγαλειώδους ταφικού συγκροτήματος στην Αμφίπολη του νομού Σερρών. Η ανακάλυψη του τύμβου είχε οδηγήσει τότε πολλούς, μεταξύ αυτών και διεθνή Μέσα Ενημερώσεως, να ισχυρισθούν ότι εκεί βρίσκεται ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μάλιστα  η αρμόδια αρχαιολόγος Προϊσταμένη της ΚΗ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Αικατερίνη Περιστέρη, είχε εκφράσει την εκτίμηση η ότι: «Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για τον τάφο της Ρωξάνης και του Αλέξανδρου (γιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου)». 

Η ίδια υπογράμμισε επίσης ότι «δεν έχει βρεθεί πουθενά ανάλογος περίβολος, ούτε στη Βεργίνα, ούτε στις Αιγές. Περικλείει σίγουρα σημαντικά ταφικά μνημεία, στα οποία σκοπεύουμε να φτάσουμε. Χρονολογείται στην περίοδο της δολοφονίας της Ρωξάνης το 311 π.Χ. Πρόκειται για κάτι εξαιρετικά σημαντικό». Το Υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε συνεχεία της ανακαλύψεως ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «οποιαδήποτε ερμηνεία και πολύ περισσότερο οποιαδήποτε ταύτιση με ιστορικά πρόσωπα στερείται επιστημονικής τεκμηρίωσης και είναι παρακινδυνευμένη». Η ανακοίνωση αυτή η οποία ουσιαστικά αμφισβητούσε την επιστημονική άποψη της επικεφαλής των αρχαιολογικών ερευνών, κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί την επιστημονική έρευνα και αλήθεια. Πολύ δε περισσότερο υπονομεύει την ελληνική πολιτιστική εξωτερική πολιτική αφού διαπιστώνοντας την αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης να υπερασπιστεί το ελάχιστο δικαίωμα του Ελληνικού Εθνους, οι Σκοπιανοί, από την κυβέρνηση μέχρι εκπροσώπους της εκκλησίας τους, έχουν βρει ευρύτατο πεδίο επιθετικής πολιτικής.
Σε μια περίοδο κατά την οποία μια εθνική ελληνική κυβέρνηση θα φρόντιζε να αξιοποιήσει ένα επιστημονικά διαπιστωμένο ισχυρότατο εύρημα, ώστε να προσελκύσει θετικά τα φώτα του διεθνούς Τύπου ο οποίος είχε ήδη αντιληφθεί και παρουσιάσει με δημοσιεύματά του την πιθανή σημασία του ευρήματος, το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού επέλεξε να αποθαρρύνει την ανάδειξή του, απαξιώνοντας την υπεύθυνη των ερευνών. Μάλιστα η κα Περιστέρη έκτοτε σταμάτησε να κάνει δηλώσεις, περιοριζόμενη στο να παραπέμπει στην ανακοίνωση του υπουργείου. Σε ανακοίνωσή της του περασμένου Νοεμβρίου έπλεξε το εγκώμιο του υπουργείου για την υποστήριξή του, η οποία όμως όπως αποδεικνύεται ηθικά ανύπαρκτη. Παρά το γεγονός ότι παρήλθε ο μήνας Δεκέμβριος, όταν αναμένονταν να ανακοινωθούν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των αρχαιολογικών ερευνών και των ευρημάτων, απόλυτη σιωπή επικρατεί γύρω από το μεγαλειώδες ταφικό μνημείο της Αμφίπολης.
Ο Δήμαρχος της Αμφίπολης κος Βογιατζής στις 3 Σεπτεμβρίου 2013 ανέφερε ότι «Το ταφικό μνημείο είναι το μεγαλύτερο αρχαιολογικό εύρημα στην ιστορία των ανασκαφών στην Ευρώπη. Χρειάζονται επιπλέον 90 μέτρα μέχρι να ολοκληρωθούν τα 500 μέτρα του περιστυλίου και να φτάσουμε στην είσοδο. Αυτό σημαίνει ότι μετά από ένα περίπου μήνα θα είμαστε σε θέση να εξάγουμε περισσότερα συμπεράσματα. Πάντως, αυτό που είναι σίγουρο, είναι πως το ταφικό μνημείο είναι εξαιρετικά σημαντικό και με τον ένα ή άλλο τρόπο οι αρχαιολογικές έρευνες θα φέρουν στο φώς νέα πολύτιμα ευρήματα». Όμως σε πρόσφατη συνέντευξή του ο δήμαρχος Αμφίπολης επιχείρησε να απαξιώσει την ανασκαφή λέγοντας ότι το μεγαλύτερο ταφικό μνημείο σε όλη την Ευρώπη είναι χωρίς αξιόλογα ευρήματα.
Επειδή η ανακάλυψη αυτή αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες της σύγχρονης ιστορίας, η οποία μπορεί να προβάλλει  παγκοσμίως και με θετικό τρόπο τη χώρα μας και τον πολιτισμό της.








Επειδή σε μια περίοδο δυσμενών διεθνών συνθηκών για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό τόσο σε επίπεδο πρακτικό αλλά και σε επίπεδο εντυπώσεων, όπως διαπιστώνεται από απαξιωτικά δημοσιεύματα εφημερίδων και περιοδικών, το  ενδιαφέρον της διεθνούς επιστημονικής κοινότητος, των διεθνών μέσων ενημερώσεως αλλά και της διεθνούς κοινής γνώμης γενικότερα, θα μπορούσε να στραφεί με θετικό τρόπο στην σημασία της Ελλάδος, στον πολιτισμό της, και ιδιαίτερα στο ιστορικό πρόσωπο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τον οποίον ανιστόρητα διεκδικούν οι Σκοπιανοί,
Επειδή μια τέτοια επιστημονική ανακάλυψη αποτελεί διπλωματικό εργαλείο που καταλύει με τον πιο απόλυτο τρόπο τα σχέδια κέντρων ένθεν και ένθεν του Ατλαντικού για ονομασία των Σκοπίων ως «Άνω Μακεδονία» ή παρόμοια, αλλά και την επακόλουθη αναγνώριση «μακεδονικής γλώσσας».

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το υπουργείο ώστε με σεβασμό στην δεδομένη επιστημονικότητα της ανακάλυψης όπως διατυπώθηκε από τα πλέον αρμόδια χείλη της Εφόρου Αρχαιοτήτων να προωθηθούν τα εθνικά μας συμφέροντα και να τονωθεί η πολιτιστική μας διπλωματία;
Εάν η πολιτική του Υπουργείου εξακολουθήσει να είναι η αυτή, έχει επίγνωση ότι η πολιτική αυτή δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα;
Εάν όχι ποια συμφέροντα και ποιους σκοπούς εξυπηρετεί;

Αθήνα, 08/01/2014
Ο ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου