ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΟΙ ΚΝΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ; ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ;

Εκτός από την Ελλάδα (όπου οι κουκουέδες γιορτάζουν την εκατοστή επέτειο του σιωνιστικού πραξικοπήματος των μπολσεβίκων με προσκεκλημένους τον… πρόεδρο της αστικής δημοκρατίας και τον πρόεδρο του αστικού κοινοβουλίου…), η χάρη τους έχει φτάσει μέχρι την… Ρωσσία.

Στο Σότσι της Ρωσσίας, λοιπόν, διεξάγεται το 19ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας (κομμουνιστικής, εννοείται), μόνο που τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα για τους… πανηγυριστές. Μάλιστα, η ρωσσική αστυνομία συνέλαβε και κάποιους κνίτες. Ιδού πως περιγράφουν οι ίδιοι την εμπειρία τους στην Ρωσσία: 

«Από τη στιγμή που πατάνε οι αντιπρόσωποι του 19ου Παγκοσμίου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών το πόδι τους στο Σότσι, αυτό που αντικρίζουν και βιώνουν είναι ένας συνεχής, πρωτοφανής, ασφυκτικός έλεγχος και εκτεταμένη αστυνομοκρατία. Η κυβέρνηση της Ρωσίας με πρόσχημα την «ασφάλεια» των συμμετεχόντων έχει εξαπολύσει μια πρωτόγνωρη επίθεση στις ελευθερίες και τα δικαιώματα, ποινικοποιώντας το σοσιαλισμό, απαγορεύοντας κομμουνιστικά σύμβολα (π.χ. το σφυροδρέπανο), αποκλείοντας αντιπροσωπείες Κομμουνιστικών Νεολαιών από το Φεστιβάλ.

Για το θέμα έκανε σήμερα Πέμπτη παρέμβαση το ΚΚΕ στην ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα.

Χθες Τετάρτη, στον πρωινό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην αποστολή της ΚΝΕ κατά την είσοδό της στο χώρο του Φεστιβάλ, τα μέλη της ΚΝΕ κρατήθηκαν από την αστυνομία, για μισή ώρα, επειδή είχαν μαζί τους ανακοινώσεις του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, εκδόσεις του Κόμματος και κόκκινες σημαίες με το σφυροδρέπανο.Η προσπάθεια αυτή της ρωσικής αστυνομίας έπεσε στο κενό χάρη στην επιμονή των αντιπροσώπων της ΚΝΕ και στη συνέχεια τα μέλη της ΚΝΕ έκαναν εξόρμηση στο χώρο του Φεστιβάλ όπου διακίνησαν χιλιάδες ανακοινώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, εκατοντάδες αντίτυπα της διεθνούς έκδοσης του Οδηγητή και της Διεθνούς Κομμουνιστικής Επιθεώρησης με το τεύχος που είναι αφιερωμένο στην Οκτωβριανή Επανάσταση. 

Μάλιστα, σήμερα Πέμπτη το μπλόκο διήρκεσε δυο ώρες! Η αιτιολογία ήταν ότι «είναι παράνομο το σφυροδρέπανο και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης στη Ρωσία, ότι είναι επικίνδυνα όσα αναγράφονται». Αμέσως, δεκάδες αντιπρόσωποι από Κομμουνιστικές Νεολαίες βρέθηκαν στο χώρο που κρατούνταν τα μέλη της ΚΝΕ για να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους…».

Γιατί άραγε οι κνίτες βρίσκονται υπό «στενό κλοιό» στην Ρωσσία; Μήπως γιατί οι Ρώσσοι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τον πραγματικό ρόλο του… τιμημένου κουκουέ; Το οποίο, παρά την επιφανειακά αντιαμερικανική ρητορική του, είναι τυφλό όργανο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και της Νέας Τάξης Πραγμάτων – όπως άλλωστε αποδεικνύουν οι θέσεις του στο «προσφυγικό» ζήτημα;

Αντίοχος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου