ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Γερμανοί σύντροφοι Συριζαίων - Die Linke: Πάθαμε ναυτία από την κωλοτούμπα! Θα εγκρίνουμε το αριστερό μνημόνιο


Γερμανοί σύντροφοι Συριζαίων - Die Linke: Πάθαμε ναυτία από την κωλοτούμπα! Θα εγκρίνουμε το αριστερό μνημόνιο
Σε μεγάλο δίλημμα έχουν βρεθεί οι γερμανοί συριζαίοι του κόμματος Die Linke. Από την μία πλευρά βρίσκονται ενώπιον της μνημονιακής κωλοτούμπας και από την άλλη δεν μπορούν να μην υποστηρίξουν την «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση της Ελλάδος, για να μην ξεμπροστιαστούν και οι ίδιοι οριστικώς και αμετακλήτως.
Στις Βρυξέλλες οι κυβερνώντες Ελλάδος, Γερμανία και λοιπών χωρών της Ευρωζώνης συνυπέγραψαν την παράταση του μνημονίου, ενώ ακολούθησε το e – mail Βαρουφάκη με την οριστική και αμετάκλητη αποδοχή των μνημονιακών μέτρων και την υπόσχεση ότι θα υπάρξουν κι άλλα. Αυτό για τους γερμανούς μαρξιστές κανονικά δεν θα ήταν θέμα, αφού όπως οι μέχρι πρότινος «σύντροφοί» τους, δεν αναγνωρίζουν, δεν ψηφίζουν και φιλοδοξούν να… σκίσουν τα μνημόνια.
Όμως τώρα οι συριζαίοι, με τους οποίους από κοινού διοργανώνουν συνέδρια, διαλέξεις και τυπώνουν – με τα λεφτά της Μέρκελ – βιβλία εναντίον της Χρυσής Αυγής, έγιναν ξαφνικά μνημονιακοί και όχι μόνο  αυτό, αλλά απαιτούν και από τους γερμανούς μαρξιστές να το επικυρώσουν.  
«Είναι φοβερό δίλημμα» έλεγε η βουλευτής Γιούτα Κρέλμαν. «Αν ψηφίσουμε υπέρ, θα είναι σαν να αναγνωρίζουμε και εμείς το μνημόνιο. Μέχρι τώρα όμως το απορρίπταμε – και οι λόγοι για την απόρριψη παραμένουν και τώρα οι ίδιοι». Όπως μάλιστα είπε, το δίλημμα το επέτεινε ο ίδιος ο Τσίπρας, ο οποίος έστειλε και SMS στον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας Γκρέγκορ Γκίζι, με το οποίο του ζητούσε να ψηφίσει υπέρ της παράτασης.
Τελικά το μεγάλο δίλημμα της γερμανικής αριστεράς θα λυθεί σε έκτακτη συνάντηση, που θα αρχίσει στις 8 το πρωί της Παρασκευής – μια ακριβώς ώρα πριν την έναρξη της αποφασιστικής συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής. Τελικά κοιτάτε που το ελληνικό παράδοξο θα γίνει και γερμανικό. Στην Ελλάδα όλοι – πλην Χρυσής Αυγής – θα ψηφίσουν το νέο μνημόνιο, ύστερα από μία αντιμνημονιακή προεκλογική εκστρατεία. Στην Γερμανία όλοι, αριστεροί και δεξιοί, θα υπογράψουν την συμφωνία τους με αυτό το μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου