ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ : ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΕΜΠΡΟΣ”




Αποκαλυπτικό άρθρο της εφημερίδας “Εμπρός” για την παραδικαστική παρέα της Λέσβου

Τις «εκλεκτικές γνωριμίες» τους με τους δύο γιους του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, έχουν χρησιμοποιήσει κατ’ επανάληψη άτομα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου (βλέπε αναρχικών) στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι μετά από βίαια επεισόδια που προκάλεσαν στην Θεσσαλονίκη. Αστυνομικές και δικαστικές πηγές από την συμπρωτεύουσα, όπου επί σειρά ετών ήταν προϊστάμενος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο «κομμουνιστογενής» διώκτης της Χρυσής Αυγής, με έκδηλη αγανάκτηση αναφέρουν συνεχείς παρεμβάσεις στο έργο τους από τον κατά τ’ άλλα αδέκαστο δικαστικό λειτουργό και κυρίως από συνεργάτες του.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην πόλη του Θερμαϊκού κάθε φορά που έχουμε συλλήψεις μετά από επίθεση μελών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, οι περισσότεροι απ’ όσους πιάνει η Αστυνομία αφήνονται ελεύθεροι, χωρίς μάλιστα να τους επιβληθεί κάποιος περιοριστικός όρος. Ο γεννηθείς στην λεγόμενη «μικρή Μόσχα», την Λαγκάδα Μυτιλήνης, δικαστικός, έχει προκαλέσει πολλές φορές με τις αποφάσεις του τόσο στην συμπρωτεύουσα, όσο και στην Λάρισα, όπου υπηρετούσε προηγουμένως.

Πρώην βουλευτής που επανειλημμένως έχει κληθεί στο γραφείο του να απολογηθεί όταν ως δημοσιογράφος μιλούσε «για προδοσία της Ελλάδος εκ μέρους των πολιτών», του έχει καταγγείλει ότι έχει «περίεργες εμμονές, θέσεις και αντιλήψεις για τα εθνικά θέματα». Αλλά και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που λοιδωρήθηκαν από τον ίδιο ότι συμμετείχαν σε «γλέντι» υπέρ της 21ης Απριλίου σε δάσος της Θέρμης Θεσσαλονίκης, δεν ξεχνούν ότι διέρρευσε όλα τα στοιχεία της δικογραφίας που ο ίδιος είχε χωρίς στοιχεία συντάξει, στον Τύπο της εποχής, προκειμένου να τους εκθέσει στους συναδέλφους τους, στους οικείους τους και στην κοινωνία. Τελικά, αφού άλλοι ανώτεροι τότε συνάδελφοί του χαρακτήρισαν το συγκεκριμένο πόρισμα «παιδαριώδες», απηλλάγησαν όλων των κατηγοριών και αθωώθηκαν πανηγυρικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βουρλιώτης πρότεινε την απόταξή τους για φανταστικά αδικήματα.

Κάτι τέτοιο, βέβαια, συνέβη και με την περίπτωση της Χρυσής Αυγής όπου μέσα σε χρόνο – ρεκόρ των έξι ημερών «ξεσκόνισε» 32 δικογραφίες, πήρε καταθέσεις από ψευδομάρτυρες, που όλως συμπτωματικά τυγχάνουν να είναι μέλη ή υποστηρικτές της Ν.Δ., «αξιοποίησε άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου», παράνομα βέβαια, αφού οι περισσότερες συνακροάσεις αφορούν προσωπικές συζητήσεις. Όλ’ αυτά μαζί με το… ανύπαρκτο «κρυφό» καταστατικό της Χρυσής Αυγής, που αποτελείπιστή αντιγραφή κειμένου του εθνομηδενιστή αριστεριστή δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαρρά, αποτέλεσαν το σαθρό κατηγορητήριο κατά των Ελλήνων Εθνικιστών, που με εντολή Σαμαρά – Αθανασίου οδηγήθηκαν παράνομα στην φυλακή.
Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να του δοθεί μια θέση στο βιβλίο Γκίνες, αφού ποτέ στα παγκόσμια δικαστικά χρονικά, κανείς δεν επέτυχε τέτοιο κατόρθωμα. Ή έστω ένας έπαινος για την υπεράνθρωπη προσπάθειά του. Προφανώς, η ανεξάντλητη δυναμικότητα και εργατικότητά του πήγαζε από το γεγονός ότι μόλις είχε προαχθεί σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και είχε μετατεθεί εσπευσμένα από την συμπρωτεύουσα στην Αθήνα. «Σύμπτωση» ήταν και το γεγονός ότι λίγο μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, στις 16 Σεπτεμβρίου του 2013, η πρώτη υπόθεση που έμελλε να χειριστεί ήταν αυτή της Χρυσής Αυγής. Συγκυρία θα λέγαμε εμείς.

Όπως τυχαία ήταν η απόφασή του να μην εκδώσει στην Κύπρο τον τέως αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Πέτρο Τσαλικίδη, ο οποίος φέρεται να είχε βαρύτατες ευθύνες για την φονική έκρηξη που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2011 στην ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί της μαρτυρικής Μεγαλονήσου. Σε αντίθεση με την Ελληνική στρατιωτική Δικαιοσύνη που απήγγειλε σε βάρος του Τσαλικίδη κατηγορίες για τον θάνατο 15 ατόμων και τον τραυματισμό άνω των 60 ατόμων, ο Βουρλιώτης απέρριψε το σχετικό αίτημα των διωκτικών αρχών. Το μοναχοπαίδι του επαγγελματία οδηγού Γιάννη Βουρλιώτη από το «κατακόκκινο» Λισβάρι και της Νίκης Βουρλιώτη από την «κομμουνιστομάνα» Λαγκάδα, βρισκόταν επί σειρά ετών στο πλευρό του «άθεου» υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Σταθόπουλου και αργότερα του διαδόχου του Φιλίππου Πετσάλνικου.

Περιέργως και πάλι η δικογραφία σε βάρος του τελευταίου για το σκάνδαλο πολλών εκατομμυρίων ευρώ του επονομαζόμενου «Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωση» στον Γράμμο έχει κάπου χαθεί. Ο ίδιος, πάντως, όταν δεν ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη για να δει την καθηγήτρια σύζυγό του και τα δυο βλαστάρια του, ο ένας εκ των οποίων είναι καθηγητής Πληροφορικής και ο άλλος γυμναστής, προτιμά να κάνει παρέα μόνο με Μυτιληνιούς δικαστικούς. Όπως με τον Αγιοπαρασκευιώτη υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, την Πολιχνιάτισσα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη και τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου από το Κεράμι Βασίλη Μαρκή. Ο τελευταίος, που είναι πρόεδρος της Επιτροπής για την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, είναι γνωστός από το «πίσω – μπρος» στην υπόθεση χαρακτηρισμού μιας οργάνωσης ως εγκληματικής με βάση τον προσπορισμό χρηματικού οφέλους, όπως προβλέπει η συνθήκη του Παλέρμο, που έχει υπογράψει η χώρα μας.

Δημοσιογράφος που εργάζεται σε μέσο μαζικής ενημέρωσης της Λέσβου, έχει καταγράψει στην στήλη που διατηρεί σε τοπική εφημερίδα ότι η μητέρα του «λέει ελεεινούς τα μέλη της Χρυσής Αυγής κ.λπ.». Την ίδια άποψη έχουν και τα δύο εγγόνια της που ζουν στην Θεσσαλονίκη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, συναγελάζονται σε καθημερινή βάση με τους «μπαχαλάκηδες» της συμπρωτεύουσας που έχουν ως άντρο και βάση εξόρμησης το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Περιέργως και πάλι η δικογραφία σε βάρος του τελευταίου για το σκάνδαλο πολλών εκατομμυρίων ευρώ του επονομαζόμενου «Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωση» στον Γράμμο έχει κάπου χαθεί. Ο ίδιος, πάντως, όταν δεν ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη για να δει την καθηγήτρια σύζυγό του και τα δυο βλαστάρια του, ο ένας εκ των οποίων είναι καθηγητής Πληροφορικής και ο άλλος γυμναστής, προτιμά να κάνει παρέα μόνο με Μυτιληνιούς δικαστικούς. Όπως με τον Αγιοπαρασκευιώτη υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, την Πολιχνιάτισσα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη και τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου από το Κεράμι Βασίλη Μαρκή. Ο τελευταίος, που είναι πρόεδρος της Επιτροπής για την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, είναι γνωστός από το «πίσω - μπρος» στην υπόθεση χαρακτηρισμού μιας οργάνωσης ως εγκληματικής με βάση τον προσπορισμό χρηματικού οφέλους, όπως προβλέπει η συνθήκη του Παλέρμο, που έχει υπογράψει η χώρα μας.

Δημοσιογράφος που εργάζεται σε μέσο μαζικής ενημέρωσης της Λέσβου, έχει καταγράψει στην στήλη που διατηρεί σε τοπική εφημερίδα ότι η μητέρα του «λέει ελεεινούς τα μέλη της Χρυσής Αυγής κ.λπ.». Την ίδια άποψη έχουν και τα δύο εγγόνια της που ζουν στην Θεσσαλονίκη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, συναγελάζονται σε καθημερινή βάση με τους «μπαχαλάκηδες» της συμπρωτεύουσας που έχουν ως άντρο και βάση εξόρμησης το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.



Για όσους αναρωτιούνται για τον ρόλο Ντογιάκου στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ίσως τους δώσουμε κάποιες ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες απαντήσεις, ανατρέχοντας στο παρελθόν του αξιότιμου αυτού κυρίου. Διαβάζουμε από τον «Ριζοσπάστη» στις 22 Δεκεμβρίου 2001:

Αιτία «πολέμου» μεταξύ των ηγεσιών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπήρξε κατά το παρελθόν το «Πόρισμα Ντογιάκου» για τις παράνομες ελληνοποιήσεις που δόθηκε τότε στην δημοσιότητα από τον Πρόεδρο της Βουλής. «Σαν έτοιμος από καιρό» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε σαφέστατους υπαινιγμούς για τον ρόλο του εισαγγελέα και την σχέση του με την ΝΔ, τόσο όσον αφορά τον χρόνο που επιλέχθηκε για να δοθεί το πόρισμα, όσο και σε σχέση με το περιεχόμενο του» ανέφερε επί λέξη ο τότε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Ειδικά για το περιεχόμενο του πορίσματος ανέφερε ότι: «ο συγκεκριμένος εισαγγελικός λειτουργός, έχει υιοθετήσει άκριτα όλες τις σχετικές αναφορές της ΝΔ, οι οποίες όπως γνωρίζετε έχουν πάρει κατ’ επανάληψη, πλήρη απάντηση από την κυβέρνηση στην Βουλή». Ο κ. Ντογιάκος, τόνιζε τότε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «ερωτά για τις ευθύνες για την περίοδο από το 1996 και μετά, όταν ο ίδιος στο έγγραφο του παραδέχεται ότι οι περισσότερες από τις ελληνοποιήσεις έχουν γίνει κατά την περίοδο 1990 - 1993.» Ο Χρήστος Πρωτόπαππας επέμενε για την ύπαρξη πολιτικής σκοπιμότητας εκ μέρους του εισαγγελέα, τονίζοντας ότι: «όποτε ενοχλείται η κυβέρνηση ρίχνει λάσπη στην δικαιοσύνη»

Άνθρωπος «ειδικών αποστολών» της ΝΔ ο Ντογιάκος - Ο «Έρωτας» με την ΝΔ κρατάει χρόνια!

Από το Υπουργείο Τύπου & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης διαβάζουμε στις 21 Δεκεμβρίου του 2001 ότι o Χ. Πρωτόπαππας αναφέρει: «Από το έγγραφο του κ. Ντογιάκου δημιουργούνται για μια ακόμα φορά, σοβαρά ερωτηματικά για την ύπαρξη πολιτικής σκοπιμότητας, τόσο όσον αφορά τον χρόνο που επελέγη για να δοθεί το πόρισμα, όσο και σε σχέση με το περιεχόμενό του». Και συνεχίζει: «Δεύτερον, το ίδιο το περιεχόμενο του πορίσματος ενισχύει αυτά τα ερωτηματικά. Γεννάται λοιπόν το εξής ερώτημα: Πώς δεν υπάρχουν ευθύνες για μια περίοδο όπου χωρίς ουσιαστικά νομοθετικό πλαίσιο, χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση, αλλά με μια απλή υπουργική πράξη, έχουν γίνει περίπου 58.000 ελληνοποιήσεις, και αντίθετα αναφέρεται μόνο σε μια περίοδο, όπου μάλιστα η ευθύνη για τις ελληνοποιήσεις είχε περάσει στις Νομαρχίες; Παρακάμπτονται με εντελώς αυθαίρετο τρόπο, χρονικές περίοδοι, κατά τις οποίες κυβέρνησαν συγκεκριμένα κόμματα»!

Και εκεί παρεμβάλλεται ο δημοσιογράφος Χ. Μουρτζής ο οποίος ερωτά: «Με συγχωρείτε, κύριε Υπουργέ, αμφισβητείτε την ακεραιότητα και την επιστημονική επάρκεια του κ. Ντογιάκου;». Για να λάβει την αποστομωτική απάντηση του Χ. Πρωτόπαππα: «Μένω στην αρχική τοποθέτηση μου. Είπα ότι δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά πολιτικής σκοπιμότητας»!

Και ο Ρέππας κατά Ντογιάκου

Ας δούμε και την τοποθέτηση του Δημήτρη Ρέππα για τον κ. Ντογιάκο. Λέει μεταξύ άλλων ο κ. Ρέππας: «Είναι πρωτοφανής η ενέργεια ένας δικαστικός λειτουργός – αυτή είναι η κριτική που ασκώ εγώ- αντί να διαβιβάσει όλα τα σχετικά έγγραφα στη Βουλή, προχωράει σε διαπιστώσεις χωρίς να αφήσει την Βουλή την ίδια(!) να αξιολογήσει το υλικό και εκείνη να διατυπώσει τις πρώτες αξιολογικές κρίσεις και να λάβει τις αποφάσεις της». Και συνεχίζει ο ίδιος: «Δεν μπορεί να αποδεχθεί κανείς τις ενέργειες ενός εισαγγελέα, που στοιχειοθετεί απόψεις, και κατηγορεί με βάση ανύπαρκτα στοιχεία, περιλαμβάνοντας στον φάκελο αποφάσεις δικαστηρίων που έχουν καταργηθεί, έχουν ακυρωθεί από δευτεροβάθμιο δικαστήριο».

Από τα λεγόμενα και του κ. Ρέππα, ο οποιοσδήποτε μπορεί να αντιληφθεί την προκλητική «παρέμβαση» Ντογιάκου σε πολιτικά θέματα, εντελώς έξω από την δικαιοδοσία του, με ευθείες παρεμβάσεις υπέρ της ΝΔ. Παρεμβάσεις που είχαν κάνει έξαλλους υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι αμφισβητούσαν ευθέως την ακεραιότητα του! Επίσης, είναι παλιά ιστορία για τον κ. Ντογιάκο, το να μην διστάζει να «κατηγορεί με βάση ανύπαρκτα στοιχεία» (όπως λέει και ο κ. Ρέππας), «κόβοντας και «ράβοντας» αποφάσεις δικαστηρίων που «δευτεροβάθμια έχουν καταργηθεί», έτσι όπως νομίζει και γουστάρει αυτός! Και οι «κεραυνοί» Ρέππα συνεχίζουν να πέφτουν ανελέητα στην ράχη του υποδειγματικού λειτουργού της Θέμιδος!

«Κυρίες και κύριοι συνάδερφοι, για να φανεί πού οδηγείται η Νέα Δημοκρατία τυφλωμένη από κομματικό πάθος αξίζει να αναφέρω και το εξής: Στο λεγόμενο πόρισμα ο κύριος εισαγγελέας αναφέρει ως δήθεν παράνομη και την σύμβαση που είχε καταρτίσει ο εν λόγω επιχειρηματικός φορέας με την ΕΠΟ, την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, που όμως είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, είναι ένα σωματείο. Το κράτος δεν έχει καμία συμμετοχή απλώς επιχορηγεί κάθε χρόνο με ένα σημαντικό ποσό την ΕΠΟ. Η Νέα Δημοκρατία ευφυώς ποιούσα δεν περιλαμβάνει στην πρότασή της το σημείο αυτό. Κατά τα άλλα όμως λατρεύει τον εισαγγελέα που έκανε τόσο καλά την δουλειά του»!

Και ο ίδιος καταλήγει: «Αν αυτό είναι το πρότυπό σας για τους εισαγγελείς, συνάδερφοι της Νέας Δημοκρατίας, -συνεχίζει ο κ. Ρέππας- καταγράψτε ακόμη μια διαφωνία στις τόσες πολλές που έχουμε μεταξύ μας…»! Όχι απλά αυτό είναι όπως περίτρανα αποδεικνύεται το «πρότυπό» τους για τους εισαγγελείς και μάλιστα το ιδανικό, αλλά πολύ θα επιθυμούσαν… όλοι οι εισαγγελείς να ήταν σαν το «μοντέλο» Ντογιάκος! Εάν μπορούσε να γίνει αυτό, η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη δεν θα αποτελούσε πλέον μια ανεξάρτητη εξουσία, αλλά ένα ακόμα «παραμάγαζο» της Νέας Δημοκρατίας.

Γεγονός βέβαια, που πέρα του κ. Σαμαρά, θα έκανε ιδιαίτερα ευτυχισμένο και τον πικραμένο Μπάμπη, που επί μήνες προσπαθεί να κατασκευάσει ένα κατηγορητήριο κατά της Χρυσής Αυγής που στοιχειωδώς να στέκει ακόμα και σε μια δίκη παρωδία, αλλά έχει μείνει ακόμα να βασίζεται στις παραληρηματικές «καταγγελίες» τοξικομανών, φυλακόβιων, και διαταραγμένων παιδεραστών μαρτύρων…!

Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου