ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Χρ. Παππάς: Είμαστε ο μόνος λόγος που η Πατρίδα μπορεί να ελπίζει, να προσπαθεί και να μάχεται - BINTEO


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς τοποθετήθηκε σήμερα στην συνεδρίαση της Ολομέλειας σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2018. 

Αφού αρχικά, εξέθεσε την πραγματική εικόνα της ελληνικής οικονομίας, μιας οικονομίας όπου «οι αριθμοί ευημερούν, αλλά οι άνθρωποι δυστυχούν», κατέληξε ότι η μοναδική ελπίδα δεν μπορεί να προέλθει για το Έθνος από μνημονιακές κυβερνήσεις, που τυφλά υπακούουν, στα κελεύσματα των τοκογλύφων και των Βρυξελλών.

Καμία Ευρώπη δεν δύναται να ίσταται υπεράνω της Ελλάδος. Κανένα διευθυντήριο των Βρυξελλών και κανείς τοκογλύφος και εντολοδόχος του δεν μπορεί να αποφασίζει στην θέση του κυρίαρχου ελληνικού Λαού. Κατέλεξε, δε, με τα λόγια του Αρχηγού «Αν είναι να επιλέξουμε μεταξύ Ευρώπης και Ελλάδος, επιλέγουμε Ελλάδα». 

Είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς, οι Έλληνες Εθνικιστές μένουμε Ελλάδα και στηρίζουμε Ελλάδα και μόνον Ελλάδα».

Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας του Συναγωνιστή Παππά:

Αρκεί ο προς ψήφιση προϋπολογισμός για το έτος 2018, για να καταστεί αντιληπτό το μέγεθος της ανεπάρκειας της ελληνικής οικονομίας απέναντι στην παγκόσμια δυσμενή οικονομική συγκυρία. Διαπίστωση ειδικά για την μνημονιακή Ελλάδα της πρώτης φοράς Αριστερά: «οι αριθμοί ευημερούν αλλά οι άνθρωποι δυστυχούν».

Η Ελλάδα είναι πλέον μια χώρα η οποία έχει πτωχεύσει κυριολεκτικώς και ουσιαστικώς και σε καμία περίπτωση σήμερα, δυστυχώς για εμάς τους Έλληνες, δεν διαθέτει τα αναγκαία μέσα και εργαλεία για να ελπίζει σε ανάκαμψη. Μέσα και εργαλεία όπως το εθνικό νόμισμα και την υγιή και δυνατή πρωτογενής παραγωγή. 

Το χειρότερο όλων αποτελεί το αδιαμφισβήτητο γεγονός πως ο πληθυσμός της Πατρίδας μας γηράσκει, η ελληνική νεολαία μας αποδημεί, ταυτόχρονα με την σταδιακή αντικατάσταση από το νεοεισελθέν παρανόμως στην επικράτεια μας αλλόφυλο και αλλόθρησκο εργατικό δυναμικό.

Οι αριθμοί ευημερούν, σύμφωνα με τους κυβερνητικές ισχυρισμούς, διότι οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 9,5 % σε ετήσια βάση, με παράλληλη αύξηση των εισαγωγών κατά 3,1% στο δεύτερο τρίμηνο. Ναι βεβαίως, όμως παράλληλα καταδεικνύεται και μειωμένη εσωτερική καταναλωτική ζήτηση, με ενδεικτικό το παράδειγμα της λιανικής στα τρόφιμα ο δείκτης της οποίας κατέπεσε κατά 0,4%, κάτι το οποίο αποσιωπάται σκοπίμως προκειμένου να μην καταδειχθεί η ψευδαίσθηση της ανάκαμψης. 

Στην αγορά όμως είναι γνωστόν τοις πάσι πως δεν υφίσταται όχι φιλικό αλλά ούτε καν τυπικό περιβάλλον για τον παραγωγικό τομέα της ελληνικής οικονομίας. Η πρωτογενής παραγωγή είναι ένας τομέας ο οποίος φυτοζωεί δεκαετίες τώρα και σήμερα ουσιαστικά δεν υφίσταται ως υπολογίσιμο μέγεθος και παράμετρος της εθνικής μας οικονομίας.

Για δε το ιδιωτικό επιχειρείν, έχει καταστεί σαφέστατο πως οι νυν συγκυβερνώντες, κινούμενοι πιστά εντός πλαισίων μνημονιακών επιταγών, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα τόσο εχθρικό πλαίσιο και περιβάλλον, που καμία ιδιωτική εταιρία και κανένας ιδιώτης επιχειρηματίας, Έλληνας ή αλλοδαπός, δεν σκέφτεται να επενδύσει, να ιδρύσει, να εξακολουθήσει να λειτουργεί εντός της ελληνικής επικράτειας. 

Ο κύριος λόγος είναι η αδυσώπητη και ακατανόητη με οικονομικά αναπτυξιακά κριτήρια υπερφορολόγηση κάθε ιδιωτικής δραστηριότητας. Υπερφορολόγηση την οποία όμως δεν υφίσταται μόνο για ο ιδιωτικός επιχειρηματικός κόσμος αλλά και το σύνολο του ελληνικού Λαού.

Ο προϋπολογισμός του έτους 2018 με τα ως άνω αναμενόμενα προς είσπραξη χρηματικά ποσά ύψους περίπου 2,1 δισεκατομμύρια Ευρώ, προερχόμενα από φόρους και εκ των οποίων περίπου τα 813 εκατομμύρια Ευρώ αφορούν σε πρωτοεμφανιζόμενα φορολογικά μέτρα, προσβλέπει σε πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,82% του ΑΕΠ και σε ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης στο ποσοστό 2,5%. Η υπέρβαση του μνημονιακού στόχου για το έτος 2018 υπολογίζεται σε 587 εκατομμύρια Ευρώ (0,32% του ΑΕΠ).

Σε αυτήν φοροεισπρακτική και σαφώς υφεσιακή κατεύθυνση λοιπόν, ο προϋπολογισμός του 2018 προβλέπει γενικώς αύξηση των κρατικών εσόδων τα οποία υπολογίζει σε 54,2 δισεκατομμύρια Ευρώ (έναντι 52,1 φέτος) και ειδικότερα των φορολογικών εσόδων τα οποία προϋπολογίζει στα 48,1 δισεκατομμύρια Ευρώ (έναντι 47,2 φέτος). Σύνολο δηλαδή της αναμενόμενης αύξησης εσόδων το ποσό των 951 εκατομμυρίων Ευρώ.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τις προβλέψεις του νέου προϋπολογισμού αναμένονται:

- Αυξημένοι κατά 478 εκατομμύρια Ευρώ έναντι του 2017 οι άμεσοι φόροι.
- Αυξημένος κατά 456 εκατομμύρια Ευρώ έναντι του 2017 ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων.
- Αυξημένοι κατά 179 εκατομμύρια Ευρώ έναντι του 2017 οι φόροι περιουσίας (ΕΝΦΙΑ κλπ).
- Αυξημένοι κατά 473 εκατομμύρια Ευρώ έναντι του 2017 οι έμμεσοι φόροι.
- Αναμενόμενη αύξηση στα έσοδα από ΦΠΑ έναντι του 2017 κατά 78 εκατομμύρια Ευρώ.
- Αυξημένοι φόροι κατανάλωσης κατά 439 εκατομμύρια Ευρώ έναντι του 2017.

Σύνολο: περίπου 2,1 δισεκατομμύρια Ευρώ.

Αναφορικά με τα πρωτοεμφανιζόμενα φορολογικά μέτρα, πρόκειται για συμπληρωματικά δημοσιονομικά μέτρα του έτους 2018, τα οποία ψηφίστηκαν μαζί με το πακέτο μέτρων της διετίας 2019- 2020 και για τα οποία δυστυχώς δεν προβλέπεται απολύτως κανένα αντίμετρο, κάτι για το οποίο η συγκυβέρνηση τηρεί εκκωφαντική σιγή. Το σύνολο απόδοσης τους; Περίπου 813 εκατομμύρια Ευρώ. Για να το κάνετε βοήθημα κοροϊδία, όπως αυτό που θα δώσετε εφάπαξ στους νέους, δηλαδή 450 ευρώ που σημαίνει μια δύο έξοδοι για ποτάκι και καινούργιο κινητό. Και αυτό κύριοι της συγκυβέρνησης το λέτε ανάπτυξη; Το λέτε δίκαιο και κοινωνικό κράτος;

Οι «ευημερούντες» αριθμοί όμως, καταπίπτουν και αποδεικνύεται το αληθές της ρήσης όταν αντιπαραβάλλονται με τους δείκτες της ανεργίας στην χώρα μας. Η Ελλάδα παραμένει στην κορυφή της σχετικής λίστας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με καταγεγραμμένο ποσοστό ανεργίας 23%, το υψηλότερο στην Ε.Ε. Όμως εάν ανατρέξουμε στις τοποθετήσεις του κ. Ντράγκι, διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι το ποσοστό της πραγματικής ανεργίας ανέρχεται στο 31,3% επί του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, όταν το 2006 ήταν στο 12.9%..

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τις Συνθήκες Διαβίωσης στην Ελλάδα το έτος 2015, το 39,9% του πληθυσμού στη χώρα στερείται βασικά υλικά αγαθά και υπηρεσίες, όπως φαγητό και θέρμανση, με το ποσοστό αυτό να αυξάνεται στο 44,5% του πληθυσμού ηλικίας 0-17 ετών.

Σχεδόν ένα στα έξι νοικοκυριά (ποσοστό 17,7%) διαμένουν σε σπίτια ακατάλληλα. Συνολικά, περισσότεροι από 4.512.000 Έλληνες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της φτώχειας, με τα παιδιά να απειλούνται περισσότερο. Ενδεικτικό είναι ότι 230.774 παιδιά ζουν σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο και ουσιαστικά χωρίς κανένα εισόδημα. Τέλος, η επιβεβαίωση του «οι αριθμοί ευημερούν αλλά οι άνθρωποι δυστυχούν» προκύπτει και από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων Ελλήνων στο πρώτο εξάμηνο του έτους 2017 εκτινάχθηκαν στα 5,47 δισεκατομμύρια Ευρώ

Συνολικά λοιπόν, 3,8 εκατομμύρια Έλληνες φορολογούμενοι και επιχειρήσεις, χρωστούν στο ελληνικό Δημόσιο περισσότερα από 95 δισεκατομμύρια Ευρώ, ποσό το οποίο μήνα με τον μήνα αυξάνεται καθώς οι φορολογούμενοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, αφήνοντας απλήρωτους τους φόρους που τους αναλογούν.

Την ίδια στιγμή, ο ελεγκτικός μηχανισμός της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. προχωρεί σε καθημερινή βάση σε περίπου 900 κατασχέσεις και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, αλλά πλέον και σε κατασχέσεις οικιών και ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων, αποδεικνύοντας κατά αυτόν τον τρόπο την προεκλογική ψευδολογία τους για το «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» το οποίο στην πράξη έγινε «τα σπίτι των Ελλήνων στα χέρια της εφορίας». Αυτά τα σε ότι αφορά την πραγματική απεικόνιση της ελληνικής οικονομίας και μέσω του μνημονιακού προϋπολογισμού του 2018. Γεννάται το ερώτημα. Εσείς τι προτείνετε; Ποια η πρόταση της Χρυσής Αυγής;

Άμεση μονομερής καταγγελία των Μνημονίων και σε καμία περίπτωση «επαναδιαπραγματεύσεις» «επιμηκύνσεις» και «αναδιαρθρώσεις» καθώς και η διαγραφή του παράνομου και επαχθούς χρέους είναι η μόνη διέξοδος για την Ελληνική Οικονομία και για την σωτηρία του έθνους μας, Σε συνδυασμό με την επαναφορά και πάλι του Εθνικού Νομίσματος που ενισχύει ούτως ή άλλως και την εθνική ανεξαρτησία.

Καμία Ευρώπη δεν δύναται να ίσταται υπεράνω της Ελλάδος. Κανένα διευθυντήριο των Βρυξελλών και κανείς τοκογλύφος και εντολοδόχος του δεν μπορεί να αποφασίζει στην θέση του κυριάρχου ελληνικού Λαού. Εμείς έχουμε αποφασίσει και ο Αρχηγός μας κ. Νικόλαος Μιχαλολιάκος το έχει πει πολλές φορές στην αίθουσα αυτή. Αν είναι να επιλέξουμε μεταξύ Ευρώπης και Ελλάδας, επιλέγουμε Ελλάδα. Εμείς μένουμε Ελλάδα. Στηρίζουμε Ελλάδα και μόνον Ελλάδα.

Τα Μνημόνια απεδείχθησαν περίτρανα καταστροφικά, προκάλεσαν ανεπανόρθωτη εθνική, οικονομική και κοινωνική καταστροφή, επέφεραν δραματική συρρίκνωση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, άνευ προηγουμένου αύξηση της ανεργίας στο υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εκτίναξη των χρεών σε επίπεδα μη αντιμετωπίσιμα. Επίσης, ένα θέμα το οποίο δεν το αγγίζει κανένα από τα κόμματα του μνημονιακού αντιλαϊκού τόξου: Διεκδίκηση και εγγραφή του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων στον προϋπολογισμό

Στο μνημονιακό πλαίσιο στο οποίο κινείται και ο προϋπολογισμός του έτους 2018, ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή λέει ΟΧΙ. Αντιθέτως, Η Χρυσή Αυγή λέει ΝΑΙ στην Εθνική Παραγωγή. Που αποτελεί και θεμελιώδη προγραμματική της αρχή.

Θέλουμε την επανασύσταση του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας μας και την απόλυτη προτεραιότητα ανάπτυξης της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, της βιοτεχνίας και της πάλαι ποτέ κραταιάς ελληνικής βιομηχανίας, κινήσεις οι οποίες συνεπάγονται την δυνατότητα παραγωγικής εργασίας στον ελληνικό λαό. 

Εμεις προσβλέπουμε στην άμεση και ουσιαστική καταπολέμηση της ανεργίας, Για δε την λύση του προβλήματος αυτού, η Χρυσή Αυγή εκτός άλλων προτείνει μία λύση απλή και άμεση. Απέλαση όλων των λαθρομεταναστών, κάτι το οποίο σημαίνει εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες.

Η Χρυσή Αυγή, είχε σε κάθε ευκαιρία τονίσει τα τελευταία πέντε χρόνια της κοινοβουλευτικής της παρουσίας, ότι το χρέος που έχει σωρευτεί, δεν είναι πραγματικό- όπως απέδειξε και η εμμονή στην προστασία του Γεωργίου από την ΕΕ- αλλά πλαστό, προκειμένου η χώρα να μπει με τεχνικό τρόπο σε μνημόνια, ώστε με τον τρόπο αυτό να οδηγηθεί στην υποθήκευση και τελικά στην πώληση της δημόσιας περιουσίας της, δηλαδή κυρίως του υπεδάφους της. Η εγκληματική αυτή συνωμοσία στην οποία έλαβαν μέρος όλα τα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου με την ψήφο και την ανοχή τους, οδήγησε σε 3 ανακεφαλαιοποιήσεις των λεγομένων «συστημικών» τραπεζών, με τα χρήματα που προήλθαν από την καταλήστευση της ιδιωτικής οικονομίας, τις περικοπές των συντάξεων, των μισθών, των κοινωνικών επιδομάτων και κάθε μορφής παροχής.

Με τον τρόπο αυτό, η σημερινή Κυβέρνηση, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως οι προηγούμενες, όχι μόνο συνεχίζει το καταστροφικό έργο της πώλησης της Πατρίδας αλλά το βελτιώνει προς όφελος των δανειστών, αφού δένει τη χώρα για δεκαετίες. Είναι σε όλους φανερό πλέον ότι την έξοδο από αυτόν τον φαύλο κύκλο εφαρμογής των σχεδίων της Νεάς Τάξης, μπορεί να εφαρμόσει μόνο μια Εθνική Κυβέρνηση. 

Εμείς λοιπόν είμαστε ο αστάθμητος παράγοντας και ο μόνος λόγος που η Πατρίδα μπορεί να ελπίζει, να προσπαθεί και να μάχεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου