Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

«Χρόνια πολλά» ΠΑΣΟΚ: Σαραντατέσσερα χρόνια μίζας, ρεμούλας και κλεψιάς


Με ευκαιρία τα τεσσαρακοστατέταρτα γενέθλια της εγκληματικής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ έχει αξία να εγκύψουμε ενθυμούμενοι τα σημαντικότερα σκάνδαλα στα οποία πρωταγωνίστησε η εν λόγω εγκληματική οργάνωση, η οποία με παραδοχή της διαθέτει τάγματα εφόδου, ως τάγμα προκαλύψεως, και επιχειρησιακό σκέλος τους κλέφτες και τους απατεώνες με τις γραβάτες. Στην σύντομη, αυτή, αναδρομή δεν θα ασχοληθούμε με επί μέρους υποθέσεις της μελλοντικής δικογραφίας της εγκληματικής οργανώσεως, όπως η περίπτωση του πρώην δήμαρχου Κιλκίς ή η αντίστοιχη περίπτωση του πρώην δημάρχου Αποστόλου Παύλου, οι οποίοι καταχράστηκαν πακτωλούς δημοσίου χρήματος. Θα προσπαθήσουμε να παραθέσουμε τα γεγονότα εν τάχει και εν συντομία, ώστε να μην κουράσουμε όσο είναι δυνατόν τον αναγνώστη:

Σκάνδαλο καλαμποκιού:
Η υπόθεση αφορούσε την πώληση γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού από την ελληνική κρατική εταιρεία ITCO σε χώρες της τότε ΕΟΚ, το οποίο είχε χαρακτηριστεί λαθραία εισαχθεί και παρανόμως χαρακτηριστεί ως ελληνικό από τα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών. Τα κέρδη από την «κομπίνα» υπερέβησαν τα 1,5 εκατομμύρια δολάρια ενώ στα παραστατικά εμφανίστηκαν μόνο 1 εκατομμύριο δρχ! Για αυτή την υπόθεση καταδικάστηκε ο τότε υφυπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Ν. Αθανασόπουλος, και οδηγήθηκε στις φυλακές όπου παρέμεινε για 19 μήνες. Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν και οι Δημήτρης Τσοβόλας και Γιώργος Πέτσος, οι οποίοι εξαγόρασαν τις ποινές τους. Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης απεβίωσε ο προφυλακισθείς Μένιος Κουτσόγιωργας.
Σκάνδαλο Κοσκωτά:
Πρόκειται για την περίεργη επιχειρηματική διαδρομή του περιβόητου Γιώργου Κοσκωτά, ο οποίος από την αγορά ανεύρεσης εργασίας, ανέλαβε το 1979 Διευθυντής του Συναλλάγματος στην Τράπεζα Κρήτης, παρ’ ότι ήταν μόλις 25 ετών και τον 1986 κατέληξε να ελέγχει έναν τυποεκδοτικό κολοσσό, είχε εξαγοράσει πλήθος εφημερίδων, συμπεριλαμβανομένης της «Καθημερινής» και αργότερα αποδείχτηκε ότι είχε υπόγειες οικονομικές συνδιαλλαγές εκατομμυρίων δολαρίων με το ΠΑΣΟΚ. Το πόρισμα της έρευνας σχετικά με την υπόθεση απεκάλυψε ότι ο Κοσκωτάς είχε κάνει συνολική υπεξαίρεση από την Τράπεζα Κρήτης του ποσού των 33,5 δισεκατομμυρίων δραχμών, χρήματα με τα οποία αγόρασε όλες τις επιχειρήσεις του αλλά και δωροδοκούσε δημόσια πρόσωπα. Για αυτή την υπόθεση εν τέλει καταδικάστηκαν οι Δημήτρης Τσοβόλας και Γιώργος Πέτσος.

Τσοχατζόπουλος:
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος διατέλεσε υπουργός Εθνικής Αμύνης του ΠΑΣΟΚ από το 1996 έως το 2001 και εν τέλει κατέληξε να ελέγχεται για τα πεπραγμένα αυτής της περιόδου. Το εισαγγελικό πόρισμα σχετικά με την δράση του έγραφε ότι:
«ο Άκης Τσοχατζόπουλος και οι συνεργάτες του συνέστησαν εγκληματική οργάνωση και για την πραγμάτωση του σκοπού τους ίδρυσαν τρεις Off shore εταιρείες, τις BLUBELL, ΝΟΒΙLIS και TORCASO, μέσω των οποίων προέβησαν σε σειρά παράνομων πράξεων, μεταξύ άλλων και νομιμοποίηση παράνομων αμοιβών μέσω του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Σε αυτές τις εταιρίες ιδιοκτήτης φαινόταν να είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος.».
Στις 7 Οκτωβρίου 2013 καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 20 ετών για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Η έφεση δεν είχε ανασταλτικό χαρακτήρα και οδηγήθηκε στις φυλακές. Το όνομα του εμπλέκεται επίσης και στην υπόθεση των υποβρυχίων, με το σχετικό εισαγγελικό πόρισμα να γράφει:
"Το χρονικό διάστημα από τον Μάιο 1998 έως τις 7/6/2001 να απέκρυψε περιουσία συνολικού ύψους 16.202.000 ελβετικών φράγκων και 1.748.000 δολαρίων ΗΠΑ, χρήματα τα οποία αποτελούν προϊόν παθητικής δωροδοκίας του ίδιου σχετικά με τις συμβάσεις προμήθειας των οπλικών συστημάτων TOR M1. Την 2/12/2002 απέκρυψε περιουσία συνολικού ύψους 2.960.225 ελβετικών φράγκων σχετικά με τις συμβάσεις ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ και ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2 (υποβρύχια) τα οποία αποτελούν παράνομη αμοιβή που κατέβαλε μέσω άλλης εταιρίας η γερμανική εταιρία FERROSTAAL."
Για όσους θυμίζουν τα ονόματα αυτά κάτι, να θυμίσουμε ότι οι ίδιες εταιρείες έχουν ακουστεί εντόνως στην πρόσφατη συζήτηση για τα υποβρύχια στην Βουλή κατά την οποία η ΝΔ αθώωσε τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Σκάνδαλο Siemens:
Στις 26 Μαΐου 2010 ο Τάσος Μαντέλης παραδέχθηκε, κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Siemens, είσπραξη προεκλογικής χορηγίας από την Siemens ύψους 200.000 μάρκων το 1998, όταν ήταν υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών στην κυβέρνηση Σημίτη. Στις 13 Απριλίου 2011 καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών με ποινή φυλάκισης τριών ετών για ψευδή υποβολή «πόθεν έσχες» την περίοδο 2006-2007.
Το 2008 οι εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν ότι το 1999 είχαν κατατεθεί ένα εκατομμύρια μάρκα σε λογαριασμό του Θόδωρου Τσουκάτου, από την εταιρεία Siemens, ισχυρισμό τον οποίο ο ίδιος δεν αρνήθηκε. Σχετικά με το ζήτημα ο Τσουκάτος δήλωσε:
«Ως μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ και εν συνεχεία μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, μετείχα ενεργά στην οργάνωση της καμπάνιας για τις εκλογές. Δέχθηκα επίσκεψη στο γραφείο μου στο ΠΑΣΟΚ από τον κ. Μιχάλη Χριστοφοράκο και έγινα αποδέκτης πρότασης για οικονομική συνεισφορά στην καμπάνια του κινήματος και μου ζητήθηκε τραπεζικός λογαριασμός στο εξωτερικό για να γίνει η μεταφορά χρημάτων

Απευθύνθηκα σε γνωστό μου πρόσωπο που ανέλαβε να διευκολύνει το ΠΑΣΟΚ χωρίς δικό του όφελος και διεκπεραίωσε τη σχετική διαδικασία. Τα χρήματα, χωρίς άλλη δική μου ανάμειξη, ήρθαν στον τομέα Οικονομικού του ΠΑΣΟΚ, παρελήφθησαν από τους αρμόδιους του τομέα Οικονομικού και εισήλθαν στο ακέραιο στο ταμείο του κινήματος (ένα εκατ. μάρκα, δηλαδή 420.000 ευρώ). Δεν είχα ποτέ καμία προσωπική ανάμειξη ή άλλη αθέμιτη συμμετοχή.
Σημειώνω επίσης ότι ποτέ δεν διαχειρίστηκα χρήματα στο κίνημα ούτε είχα οποιαδήποτε θέση στο δημόσιο. Οι δραστηριότητές μου στο ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα πολιτικές και κινήθηκαν στα πλαίσια που όριζαν κάθε φορά τα αρμόδια όργανα του κινήματος. Κατά συνέπεια, για κάθε εμπλοκή του ονόματός μου που θα με εμφάνιζε να έχω προσποριστεί οποιοδήποτε όφελος, θα ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου».
Σκάνδαλο Χρηματιστηρίου
Επισήμως αυτό δεν είναι σκάνδαλο, αφού η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη των Σαμαροβενιζέλων αθώωσε όλους τους κατηγορουμένους. Όμως είναι αυταπόδεικτο ότι με παρότρυνση κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, τα οποία κινούνταν στην πολιτική γραμμή του ΠΑΣΟΚ, η οποία είχε υιοθετηθεί και ως προεκλογική, ο Ελληνικός Λαός οδηγήθηκε στην λαιμητόμο – φούσκα του χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα συνολική απώλεια της κεφαλαιοποίησης της Σοφοκλέους ύψους 136 δισ. ευρώ (46,3 τρισ. δραχμές) και σωρεία αυτοκτονιών απλών ανθρώπων, οι οποίοι εν μία νυκτί έχασαν περιουσίες. Αλησμόνητη, επίσης, η σχετική δήλωση του πλέον εξ απορρήτων του Σαμαρά, Χρύσανθου Λαζαρίδη, ότι  “το Χρηματιστήριο θα φτάσει στις 8.000 μονάδες”
Λίστα Λαγκάρντ:
Αφορά την υπόθεση της απόκρυψης ονομάτων από λίστα μεγαλοκαταθετών σε ελβετική τράπεζα, που είχε δοθεί σε υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. Εντός της συγκεκριμένης λίστας βρίσκονταν «ηχηρά» ονόματα, μεγαλοεκδότες και στελέχη της συγκυβέρνησης του μνημονίου, ενώ ποινικές ευθύνες για το εν λόγω σκάνδαλο είχαν οι Παπανδρέου, Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου. Η συνολική ζημιά που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο ανέρχεται στα 2,5 δισ. ευρώ. Σχετικά με το ζήτημα, η Χρυσή Αυγή έχει ήδη καταθέσει εμπεριστατωμένο πόρισμα στην Δικαιοσύνη.
Σκάνδαλο ΕΛΣΤΑΤ 
Τεχνητή διόγκωση του χρέους  Είσοδος στο ΔΝΤ

Αφορά την τεχνητή διόγκωση του δημόσιου ελλείμματος που μας οδήγησε στις δαγκάνες του ΔΝΤ και τις χιλιάδες των αυτοκτονιών, εμπλέκοντας τον Ελληνικό Λαό σε έναν κύκλο πόνου και θανάτου, που κρατάει έως και σήμερα. Η υπόθεση εκκρεμεί έως και σήμερα με εκατέρωθεν καταγγελίες.

Μαύρη Τρύπα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ
Παραθέτουμε δημοσίευμα της ιστοσελίδας μας ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ τις παράνομες συλλήψεις και την απαρχή της πρωτοφανούς πολιτικής δίωξης:
Ο φάκελος για τα 114 "μαύρα" εκατομμύρια που χάθηκαν χωρίς παραστατικά από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ υπάρχει ήδη κλειδωμένος κατόπιν άνωθεν πολιτικής εντολής στα συρτάρια της Δικαιοσύνης. Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε σήμερα όλα τα σχετικά στοιχεία που καθιστούν το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ εγκληματική οργάνωση και στέλνουν στην φυλακή ανώτερα στελέχη του και βουλευτές.

Παραθέτουμε επίσης δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» με τα κυριότερα των πασόκικων σκανδάλων:
1. Το περίφημο σκάνδαλο «καλαμποκιού» ήταν από τα πιο ηχηρά της πρώτης οκταετίας του ΠΑΣΟΚ, με λαθραία εισαγωγή χιλιάδων τόνων γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού από κρατική εταιρία και εξαγωγή του ακολούθως σε ευρωπαϊκές χώρες ως ελληνικό. Τα κέρδη υπερέβησαν τα 1.500.000 δολάρια, ενώ στα παραστατικά εμφανίστηκε μόνο 1.000.000 δρχ.!
2. Σκάνδαλο 1,5 δισ. εις βάρος της ΕΤΒΑ και δύο θυγατρικών ναυτιλιακών εταιριών της, με την αγορά πλοίων από άγνωστες κυπριακές εταιρίες, οι οποίες εμφανίζονταν χωρίς κεφάλαια και χωρίς μετόχους.
3. Διασπάθιση δημόσιου χρήματος στην Αγροτική Ασφαλιστική. Πέρα από τις άλλες παρανομίες, εξασφάλιζε στα διευθυντικά στελέχη της μισθούς από 25.000.000 33.000.000 δρχ. μηνιαίως.
4. Σκάνδαλο πλαστογραφίας στο υπουργικό συμβούλιο, με παράνομη παράταση νομικών συμβούλων της Τραπέζης της Ελλάδος.
5. Στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων «πράσινο» στέλεχος ζήτησε από ιδιώτη 15.000.000 δραχμές για να συμπεριληφθεί το οικόπεδό του στους σχεδιασμούς του οργανισμού.
6. ΠΡΟΜΕΤ 1: Ενώ η επίσημη τιμή του εισαγόμενου καφέ ανά τόνο ήταν 1500 δολάρια, η κρατική ΠΡΟΜΕΤ τον εισήγε λαθραία, υπερτιμολογώντας στα 2.000 δολάρια τον τόνο.
7. ΠΡΟΜΕΤ 2: Αγόρασε από φιλανδική εταιρία εξαγωγών ξυλείας ποσότητες καυσόξυλων αντί του ποσού των 250.000.000 δρχ., τα οποία μάλιστα κρίθηκαν ακατάλληλα από τους Ελληνες ξυλουργούς και τελικά σάπισαν στο λιμάνι της Ελευσίνας.
8. Σειρά από υπεξαιρέσεις Αγροτικών Εξαγωγών στην ΑΓΡΕΞ.
9. Στην Εθνική Τράπεζα σκάνδαλο κατάχρησης 47.000.000 δρχ.
10. Στα τέλη του 1985 ξέσπασε το σκάνδαλο με τον εκδότη φιλοπασοκικών εφημερίδων Αθανάσιο Πόπωτα, που οδηγήθηκε στη φυλακή για κατάχρηση 57.000.000 δρχ. από την Εθνική Τράπεζα. Οι ηθικοί αυτουργοί όμως δεν τιμωρήθηκαν...
11. Πυρκάλ 1: Πουλούσε στο Ιράκ 112 δολάρια την οβίδα και στον Ελληνικό Στρατό 201 δολάρια!
12. Πυρκάλ 2: Αγόρασε το άχρηστο ναυπηγείο πλαστικών σκαφών στο Λαύριο αντί 370.000.000 δρχ.
13. Στη ΔΕΗ δύο υποθέσεις είδαν το φως της δημοσιότητας. Η πρώτη αφορούσε υπεξαίρεση 500.000.000 δρχ. και η δεύτερη συμφωνία για αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από την Αλβανία, προκαλώντας ζημιά 120.000.000 δρχ. στη ΔΕΗ.
14. Η αγορά των προβληματικών αεροσκαφών MIRAGE. Ο Ανδρέας Παπανδρέου όρισε υπεύθυνο για την αγορά τους τον Γιώργο Λούβαρη. Το κόστος τους ήταν διπλάσιο από τις τρέχουσες τιμές.
15. ΚΥΔΕΠ: «Το σκάνδαλο του σταριού». Ζημίωσε τους Ελληνες αγρότες 910.000.000 δρχ. Χρησιμοποιήθηκαν δύο εταιρίες, ως μεσάζοντες, για το ξεπούλημα των προϊόντων της, με αποτέλεσμα να κερδίσουν δισεκατομμύρια οι εταιρίες αυτές εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.
16. Η υπόθεση «Μιχάλης Σταματελάτος». Υποδιευθυντής του υποκαταστήματος της Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας -φίλος ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ- υπεξαίρεσε 230.000.000 δρχ. και βρέθηκε στη φυλακή.
17. Στον ΟΠΑΠ σημειώθηκαν σκάνδαλα και απάτες με ανάμειξη μεγαλοστελέχους του ΠΑΣΟΚ.
18. «Σκάνδαλο Κοσκωτά»: Το σχέδιο για την οικονομική επικράτηση «νέων τζακιών», προσαρμοσμένων στις πολιτικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ, με πολιτικές, οικονομικές και ποινικές προεκτάσεις.
19. Ελληνική Βιομηχανία Όπλων: Ο ίδιος ο τότε υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Στάθης Γιώτας, προτού παραιτηθεί, υπέβαλε μηνυτήριες αναφορές για επιζήμιες πράξεις και παραλείψεις και για μίζες δισεκατομμυρίων μέσω εταιριών «φαντασμάτων».
20. Η εμπλοκή του στελέχους του ΠΑΣΟΚ -του τότε δημάρχου Χαλκηδόνας Χρήστου Παπαδόπουλου- ακόμη και στην «εταιρία δολοφόνων».
Η ληστεία με το Χρηματιστήριο, τα εξοπλιστικά και το 1.000.000 μάρκα του στρατηγού Τσουκάτου
1. Χρηματιστήριο: η πιο άγρια λεηλασία 1.500.000 μικροεπενδυτών μετά τις προτροπές υπουργών και του ίδιου του Κώστα Σημίτη.
2. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που αποδείχθηκαν από εθνικό όραμα ένα μεγάλο σκάνδαλο. Οι καθυστερήσεις ανάθεσης των έργων από τους υπουργούς της κυβέρνησης Σημίτη οδηγούσαν σε απευθείας «τυφλές» αναθέσεις με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες και τελικά πολύ μεγάλες υπερβάσεις.
3. TOR-M1 (ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα): ένας από τους λόγους που βρίσκεται στο εδώλιο ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Κανείς άλλος από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν έχει λογοδοτήσει ακόμη.
4. Τα άρματα μάχης Λέοπαρντ, τα οποία η κυβέρνηση Σημίτη αγόρασε επτά φορές ακριβότερα απ' ό,τι η Τουρκία (2 δισ. δραχμές).
5. Τα προβληματικά γερμανικά υποβρύχια κόστους 750 δισ. δρχ., τιμή πενταπλάσια του πραγματικού κόστους. Και στην περίπτωση αυτή κατηγορείται (μόνο!) ο Άκης Τσοχατζόπουλος.
6. Τα περίφημα διπλά βιβλία του ΠΑΣΟΚ. Οι δαπάνες για την άμυνα δεν εμφανίζονταν ποτέ στα κρατικά έξοδα αλλά εγγράφονταν μόνο σε ειδικούς λογαριασμούς της Τραπέζης της Ελλάδος.
7. Προμήθειες στα νοσοκομεία: εικονικές τιμολογήσεις και υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και ιατρικών υλικών και εργαλείων από 300% έως 1.500%.
8. Σκάνδαλο 1 δισ. € στην ΕΑΒ: οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για να «στρογγυλοποιήσουν» τα τεράστια ελλείμματα της εταιρίας αλλά κυρίως για να τα κρύψουν κάτω από το χαλί τα έβαζαν σε ειδικό λογαριασμό «αναπόσβεστων εξόδων ιδρύσεως της εταιρίας»!
9. Το 2001 το ΠΑΣΟΚ για να καλύψει ένα χρέος 2,8 δισ. «σκαρφίστηκε» το πράσινο δομημένο ομόλογο του 2001 με τις 18 τράμπες (swaps). Το οφειλόμενο ποσόν από τους λάθος χειρισμούς ανήλθε στα 54 δισ. ευρώ.
10. Καταστροφή των Ταμείων. Το 2002-2003 χάθηκαν μόνο μέσω της Ακρόπολις Χρηματιστηριακής και μέσω ομολόγων 5.500.000 €. Συνολικά χάθηκαν πάνω από 3,5 δισ. € (1,3 τρισ. δρχ.) μόνο από το 1999-2002.
11. Το 2003 ο Μισέλ Ζοσεράν, πρόεδρος της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας THALES, κατήγγειλε για δωροδοκία μέλος της ελληνικής κυβέρνησης για να αναλάβει η εταιρία του την αναβάθμιση έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.
12. Σκάνδαλο Αριάδνη: Το 2000 το Ελληνικό Δημόσιο δανείστηκε 650.000.000 € από την offshore εταιρία ARIADNE S. A. με έδρα το Λουξεμβούργο, βάζοντας υποθήκη ως το 2013 τα έσοδα των λαχείων. Οι προμήθειες εκτιμάται ότι ξεπέρασαν τα 7.500.000 €.
13. Ολυμπιακή Αεροπορία: τον Οκτώβριο του 2003 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στράφηκε κατά της Ελλάδας και την έστειλε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις της Ολυμπιακής από την κυβέρνηση Σημίτη. Κόστιζε 1.500.000 ευρώ ημερησίως στους φορολογουμένους, δηλαδή 550.000.000 ευρώ τον χρόνο!
14. Η πώληση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην εταιρία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. έναντι του ποσού των 11.000.000 €, όταν τον Ιούνιο του 2004, έξι μήνες μετά τη συναλλαγή, διεθνής εταιρία παροχής συμβουλών υπολόγισε την αγοραία αξία των Μεταλλείων στα 408.000.000
15. Το σκάνδαλο με τον παράνομο τζόγο και τα φρουτάκια στα οποία ενεπλάκη και το όνομα του τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Αλέκου Χρυσανθακόπουλου.
16. Για τέσσερα κακουργήματα ασκήθηκε δίωξη κατά πρώην γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ και χρηματιστηριακής εταιρίας για υπόθεση με ομόλογα.
17. Σε μεγάλο ξενοδοχείο η δεξίωση που παραχώρησε ο Κώστας Σημίτης προς τους Ευρωπαίους ηγέτες για τη σύνοδο κορυφής φέρεται ότι κόστισε περί τα 100.000.000 δραχμές.
18. Οι αμαρτωλές «δουλειές» με τη Μονή Τοπλού στην Κρήτη, στην οποία δεσμεύτηκαν 26.000 στρέμματα με σκοπό να περάσουν στην εκμετάλλευση ξένης εταιρίας.
19. Το κορυφαίο σκάνδαλο Siemens για το οποίο εκτός από τις άλλες πτυχές του υπάρχει η ομολογία του Θόδωρου Τσουκάτου ότι 1.000.000 μάρκα μεταφέρθηκε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.
20. Τον Ιανουάριο του 2004 εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν τροπολογία, που αποτέλεσε το σκάνδαλο Πάχτα για το Πόρτο Καρράς και έδωσε τη δυνατότητα σε κατασκευαστική εταιρία να χτίσει χιλιάδες τουριστικές κατοικίες στη Χαλκιδική.
Κορυφαίο όλων το ΔΝΤ
Η προσφυγή στο ΔΝΤ και στα Μνημόνια που ακολούθησαν υπήρξε το μεγαλύτερο από τα «σύγχρονα κακουργήματα» του ΠΑΣΟΚ επί Γιώργου Παπανδρέου. Από το 2010 έως σήμερα, εξαιτίας αυτής της επιλογής, φτωχοποιήθηκε η ελληνική κοινωνία, σημειώθηκαν χιλιάδες αυτοκτονίες, χρεοκόπησαν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, βγήκε στο σφυρί ο εθνικός πλούτος και καταδικάστηκαν οι επόμενες γενιές. Τα Ιμια, το «ευχαριστώ στους Αμερικανούς» και άλλα 49 καταστροφικά λάθη. Εγκλήματα πολλαπλών διαστάσεων, που βαρύνουν το ΠΑΣΟΚ, είναι κι αυτά:
1. Η υπερχρέωση της χώρας και η διόγκωση του δημόσιου χρέους στο 114%, όταν το 1981 το δημόσιο χρέος ήταν μόλις 29%. Τότε μπήκαν οι «βάσεις» για τη σημερινή καταστροφή.
2. Υπέρογκα δάνεια, υπανάπτυξη, εκτόξευση πληθωρισμού την περίοδο '81-'89.
3. «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»: Το γνωστό καταστροφικό σύνθημα.
4. Αποβιομηχάνιση της χώρας, ως απόρροια των «συνδικαλιστικών κεκτημένων».
5. Ανεξέλεγκτοι διορισμοί στο Δημόσιο. Οι Έλληνες επέλεγαν την ασφάλεια του Δημοσίου, «μια θέση στον ήλιο», κρατώντας την «πράσινη» κομματική ταυτότητα.
6. Εκμετάλλευση προς ίδιον όφελος των κρατικών και κοινοτικών πόρων. Μετά το 1985 το ΠΑΣΟΚ διαχειρίστηκε τα τεράστια ποσά των κοινοτικών κονδυλίων, με τα οποία θα έπρεπε να είχε μεταμορφωθεί η Ελλάδα.
7. Τα περίφημα μπλε και λευκά ψηφοδέλτια, ώστε να εξασφαλιστεί η εκλογή Σαρτζετάκη στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
8. Στην οκταετία 1981-1989 ασκήθηκαν οι μεγαλύτερες διώξεις στην ελεύθερη ραδιοφωνία.
9. Ψέματα του τύπου «Ο Μητσοτάκης είναι συνεργάτης των ναζί» για τον διχασμό των Ελλήνων.
10. Η σημαία στα ελληνικά εμπορικά πλοία: Το 1981 η πλειονότητα των Ελλήνων πλοιοκτητών, φοβούμενη τον «σοσιαλιστικό μετασχηματισμό» και τα «πενταετή προγράμματα» του Παπανδρέου, άλλαξε σημαία στα πλοία της.
11. Η διατήρηση των χαμηλών αμοιβών διατήρησε το χαμηλό εργασιακό κόστος. Μάλιστα, αυτή την περίοδο, 1981-2004, μειώθηκε κατά 30% και οι πραγματικοί μισθοί κυμαίνονταν στα ίδια επίπεδα το 1998 με εκείνα του 1982.
12. Ανεργία: Μετά το '81 άρχισε να αυξάνεται, ενώ το 1998 ξεπέρασε τον μέσο κοινοτικό όρο, παρά τη διόγκωση του δημόσιου τομέα και τους διορισμούς κολλητών και φίλων.
13. Θεοφάνης Τόμπρας: Παρακολουθήσεις και καταγραφές συνομιλιών στον ΟΤΕ και στην ΚΥΠ.
14. Το καλοκαίρι του 1985 ο Δ. Χαλικιάς, διοικητής τότε της Τραπέζας της Ελλάδος, διαπίστωσε ότι έχει στο ταμείο του μόνο 200.000 δολάρια και το ισοζύγιο πληρωμών έκλεινε με έλλειμμα 3,5 δισ.!
15. Τα Ιμια και το «ευχαριστώ» του Κώστα Σημίτη στους Αμερικανούς από το βήμα της Βουλής.
16. Οι κακοτεχνίες σε σχεδόν όλα τα δημόσια έργα. Κατασκεύαζαν δρόμους-καρμανιόλες με φτηνά υλικά, τεράστιο κόστος και αντίστοιχα κέρδη για τους εργολάβους.
17. «Δημιουργική λογιστική» από την κυβέρνηση Σημίτη για την είσοδο στην ΟΝΕ με πειραγμένα στοιχεία.
18. Χειραγώγηση του γενικού δείκτη του Χρηματιστηρίου με τα ταμεία των ΔΕΚΑ (Δημόσια Επιχείρηση Κρατικών Αξιών) και των ασφαλιστικών ταμείων.
19. Βάσει των στοιχείων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, «πράσινο στέλεχος» είχε πραγματοποιήσει συναλλαγές 1.5000.000 ευρώ στο Χρηματιστήριο (όταν αυτό ήταν στις δόξες του) σε μικρό χρονικό διάστημα.
20. Αμυντικοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι S-300. Η τουρκική κυβέρνηση απείλησε την Κύπρο να μην τους εγκαταστήσει στη Λευκωσία. Ο κ. Σημίτης ανάγκασε τον Πρόεδρο της Κύπρου, τον κ. Κληρίδη, να υποκύψει στις τουρκικές απειλές. Τελικά οδηγήθηκαν προς αποθήκευση στην Κρήτη.
21. Εθνικό Κτηματολόγιο, επί υπουργίας Κώστα Λαλιώτη. Παρά τα ουκ ολίγα ευρωπαϊκά κονδύλια, το έργο δεν ολοκληρώθηκε. Αποτέλεσμα, να πληρώνουμε τεράστια πρόστιμα.
22. ΑΣΕΠ: Κάτω από τους νόμους Πεπονή κατασκεύασαν τις περίφημες «αποκαταστατικές» διατάξεις που το καταργούσαν. Ο δημόσιος τομέας ΠΑΣΟΚοκρατείται, αφού επί 20 χρόνια είχαν διοριστεί πάνω από 1.000.000 «πράσινα» παιδιά.
23. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σε καταναλωτικά είδη πρώτης ανάγκης έγιναν μεταξύ Δεκεμβρίου 2000 και Δεκεμβρίου 2003! Το καλοκαίρι του 2003 μόνο τα οπωρολαχανικά αυξήθηκαν κατά 36%!
24. Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών: Ενα νομικό κατασκεύασμα που εμπεριέχει ολόκληρη την κουλτούρα ατιμωρησίας και αποφυγής ευθυνών του «πανελλήνιου σοσιαλισμού».
25. Οι συμβασιούχοι: Κατά την τριετία 2001-2004 το ΠΑΣΟΚ προχώρησε στον διορισμό 250.000 συμβασιούχων για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους.
26. Παράδοση του δημόσιου πλούτου στους κρατικοδίαιτους «βαρόνους» των κατεστημένων συμφερόντων.
27. Αποτυχία εξάλειψης της γραφειοκρατίας. Στην πραγματικότητα, το «μεγάλο κράτος» και οι χιλιάδες διορισμένοι και βολεμένοι επαύξησαν τον κρατισμό, τη διαφθορά και τη γραφειοκρατία.
28. Όταν κινδύνευε να χάσει εκλογές, το ΠΑΣΟΚ κατέφευγε σε εκλογικά συστήματα δήθεν αναλογικής για τη δημιουργία πολιτικής αστάθειας, ώστε να επιστρέψει γρήγορα στην εξουσία με τη βοήθεια των μέσων ενημέρωσης.
29. Συμφωνία της Μαδρίτης. Παραχωρήθηκαν για πρώτη φορά δικαιώματα «συνιδιοκτησίας» της Άγκυρας στο Αιγαίο.
30. Η παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους.
31. Η «νίκη του Ελσίνκι» που παρουσιάστηκε ως επίτευγμα της εξωτερικής πολιτικής Σημίτη, ενώ ποτέ δεν εξήγησαν στους Ελληνες ποιες ήταν οι πραγματικές συνέπειες αυτής της συμφωνίας.
32. Συναίνεση Σημίτη - Παπανδρέου στον βομβαρδισμό Σερβίας - Κοσσυφοπεδίου, στον βομβαρδισμό δηλαδή ευρωπαϊκής (βαλκανικής) χώρας, με ορατό τον κίνδυνο μεταβολής συνόρων στη γειτονιά μας.
33. Εξοπλιστικά προγράμματα 20 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση Σημίτη. Τα προβληματικά μαχητικά κόστισαν τη ζωή πολλών αεροπόρων. Ο μόνος που δεν επωφελήθηκε ήταν το ελληνικό κράτος.
34. Ο Προϋπολογισμός του 2003 προέβλεπε έλλειμμα 0,9% του ΑΕΠ και τελικά έφτασε το 5,7%.
35. Εγκληματική υποτίμηση δραχμής πριν από την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.
36. Φόροι: Παρά την «πράσινη» υποσχεσιολογία, από το 1993 έως το 2003 παρατηρείται αύξηση φόρων κατά 122,5%.
37. Αγροτικό ζήτημα: Δόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση τρισεκατομμύρια για την αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής και της οικονομίας. Οι επιδοτήσεις όμως χρησιμοποιήθηκαν μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους.
38. Στον τομέα της ασφάλειας. Υπόθεση «Πάσσαρης»: Δολοφόνησε δύο αστυνομικούς κατά τη διάρκεια απόδρασής του από το νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί, διαφεύγοντας της σύλληψης.
39. Ναυάγιο «Σαμίνα» επί υπουργίας Χρήστου Παπουτσή.
40. Η είσοδος των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβριο του 1995 επί υπουργίας Σήφη Βαλυράκη. Χρειάστηκαν 20 κλούβες για να μεταφέρουν τους 472 συλληφθέντες, εκ των οποίων οι 140 ήταν ανήλικοι.
41. Εκποίηση 20 τόνων χρυσού από την Τράπεζα της Ελλάδος: Την αποφάσισαν τον Αύγουστο του 2003 ο Κώστας Σημίτης και ο Νίκος Γκαργκάνας, με πλήρη μυστικότητα.
42. Μόνο για τόκους από τα χρέη του ΠΑΣΟΚ μία τετραμελής οικογένεια πληρώνει 4.000 ευρώ τον χρόνο.
43. Η επιβολή υποχρεωτικής διόρθωσης των δημοσιονομικών στοιχείων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά πέντε φορές!
44. Το περίφημο «άρθρο 4» που κήρυξε «παράνομες» τις απεργίες με το πρόσχημα της εργασιακής ειρήνης για την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.
45. Το φιάσκο της οδού Νιόβης τον Σεπτέμβριο του 1998, με τον Σορίν Ματέι που με μια χειροβομβίδα απέδειξε την πλήρη ανεπάρκεια της Αστυνομίας.
46. Καθύβριση δικαστών μόλις τολμούσαν να αγγίξουν υποθέσεις διαφθοράς - διαπλοκής. Η Δικαιοσύνη, σύμφωνα με την «πράσινη» λογική, έπρεπε να λειτουργεί «αλά καρτ».
47. Βιομηχανία παράνομων ελληνοποιήσεων με χορήγηση ελληνικής ταυτότητας και εκλογικού βιβλιαρίου ακόμη και σε σεσημασμένους κακοποιούς από τις πρώην κομμουνιστικές χώρες.
48. Φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, με 2.500.000 Ελληνες κάτω από τα όρια της φτώχειας, σύμφωνα με τη Eurostat, και δημιουργία νεόπτωχης τάξης.
49. Η «ομερτά» μεταξύ Ευ. Βενιζέλου και Γ. Παπανδρέου για τη μαύρη τρύπα των 110.000.000 ευρώ στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ, που επιβαρύνθηκαν οι φορολογούμενοι.
50. Η «λίστα Λαγκάρντ» αποτελεί το πιο πρόσφατο κακούργημα του ΠΑΣΟΚ. Η απόκρυψή της, μαζί με τη στέρηση τεράστιων ποσών από φόρους την ώρα που ξεζουμίζονταν οι απλοί πολίτες, έστειλε μεν στο Ειδικό Δικαστήριο τον Γ. Παπακωνταντίνου, αλλά ο έτερος υπεύθυνος Ευ. Βενιζέλος δεν έχει λογοδοτήσει ακόμη.
Κώστας Αλεξανδράκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου