Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

“Παραπολιτικά”: Η «κομσομόλα» Μέρκελ είχε έρθει το 1978 στο 10ο συνέδριο του ΚΚΕ στην Αθήνα.





Μπορεί για λόγους παραπληροφόρησης και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και προπαγάνδας να χαρακτηρίζεται από όλα τα συστημικά ΜΜΕ η Μάρκελ ως «ναζί», η αλήθεια όμως είναι ότι η νυν φιλελεύθερη καγκελάριος της Γερμανίας ήταν στο παρελθόν «κομσομόλα», στέλεχος δηλαδή της νεολαίας κάποιου φερεφώνου της Σοβιετικής Ένωσης, στην προκειμένη περίπτωση της νεολαίας του Κ.Κ. της Ανατολικής Γερμανίας.

Επί του θέματος η εφημερίδα «Παραπολιτικά», κάτω από τον τίτλο «Στην Αθήνα το ’78 η “κόκκινη” Άγκελα» και υπότιτλο «Η Μέρκελ προσκεκλημένη στο 10ο Συνέδριο του ΚΚΕ», γράφει τα εξής:

«Η πληροφορία που θα σας μεταφέρουμε και επιβεβαιώνεται από παλιά στελέχη του ΚΚΕ, που στην πορεία του χρόνου βρέθηκαν σε άλλους πολιτικούς χώρους, έχει ως εξής: Η σημερινή καγκελάριος της Γερμανίας, Α. Μέρκελ, επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα τον Μάιο του 1978, ύστερα από πρόσκληση της ηγεσίας του ΚΚΕ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που έκανε εκείνη την περίοδο ο Περισσός για το 10ο συνέδριό του

Τότε η σημερινή καγκελάριος ήταν μέλος της Νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ανατολικής Γερμανίας και συμμετείχε στην αντιπροσωπία που είχε έρθει στην Ελλάδα για να τιμήσει το ΚΚΕ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τότε ηγεσία της ΚΝΕ και πολλά από τα αγαπημένα παιδιά του αείμνηστου Χ. Φλωράκη τούς υποδέχτηκαν με όλες τις συντροφικές τιμές, ενώ κατά τη διάρκεια της τετραήμερης παραμονής τους στη χώρα μας εκείνοι από τη μεριά τους απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στην Καισαριανή, το Δίστομο και τα Καλάβρυτα.

Επειδή οι πληροφοριοδότες της στήλης μάς διαβεβαιώνουν ότι τα γεγονότα συνέβησαν έτσι όπως τα περιγράψαμε, αλλά δεν θέλουν να μιλήσουν δημοσίως, για να μη χαρακτηριστούν ως προβοκάτορες του ΚΚΕ, θα είχε ενδιαφέρον τα «κόκκινα» παιδιά του Χ. Φλωράκη να ανακαλέσουν στη μνήμη τους ποιοι είχαν έρθει για το συνέδριο του Περισσού από την Ανατολική Γερμανία το 1978. 

Αυτοί που είναι ακόμη στο ΚΚΕ, όπως ο Δ. Γόντικας, αλλά και άλλοι, που στην πορεία άλλαξαν πολιτικό προσανατολισμό: Ο Π. Λαφαζάνης, ο Α. Αλαβάνος, ο Ν. Μπίστης, ο Μ. Ανδρουλάκης κ.ά.».

Βεβαίως, στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ εκείνη την περίοδο πρέπει να ήταν και άλλοι «αστέρες» του «συνταγματικού τόξου», οι οποίοι σήμερα μπορεί να μετεξελίχθηκαν στους πιο στυγνούς εκφραστές του φιλελευθερισμού και του καπιταλισμού, αλλά ο αντιεθνικισμός τους παρέμεινε ο ίδιος ακριβώς. Ο Κύρτσος, ο Στουρνάρας (τον οποίο πολύ πρόσφατα υπεράσπιζε στην Βουλή ο Παφίλης, ενθυμούμενος προφανώς τις κοινές εμπειρίες τους στο μαντρί με τα πρόβατα της ΚΝΕ) και άλλοι σημερινοί υπερασπιστές των αλλεπάλληλων Μνημονίων είχαν ως κομματική τους αφετηρία τον Περισσό.

Απλώς, από τον κρατικό καπιταλισμό του κομμουνισμού πέρασαν στον ιδιωτικό καπιταλισμό του φιλελευθερισμού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου