Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Παριστάνουν τους «αγανακτισμένους πατριώτες»1978 : Όταν η ψοφοδεξιά απαγόρευε ταινία για τη Μικρασιατική Καταστροφή για να μην θιχτούν οι τούρκοι.

1978: Όταν η ψοφοδεξιά απαγόρευε ταινία για τη Μικρασιατική Καταστροφή για να μην θιχτούν οι τούρκοι



Αναφερθήκαμε πριν από λίγες ημέρες στην άθλια ενέργεια της ΝΔ, όταν αυτή ήταν στην κυβέρνηση το 1981, να τιμήσει την μνήμη του Κεμάλ ανήμερα της επετείου της Γενοκτονίας των Ποντίων, στις19 Μαΐου. Αυτή η αναφορά, μάλιστα, οδήγησε σ’ ένα (ακόμη) παραλήρημα του εθνομηδενιστή και ασχημομούρη Ψαρρά, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει ως… «ανάληψη πολιτικής ευθύνης»(!) για την επίθεση στον Κουμουτσάκο την πληροφόρηση για τα αίσχη της ΝΔ, δείχνοντας το πόσο ψεύτης και συκοφάντης είναι ο τύπος αυτός.




Δεν ήταν, όμως, η μόνη φορά που η ΝΔ έδρασε δουλικά απέναντι στην Τουρκία. Τέσσερα χρόνια μετά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, το 1978, η κυβέρνηση Καραμανλή βάζει στον πάγο την ταινία «1922» του Νίκου Κούνδουρου. Στην ταινία, η οποία βασίστηκε στο βιβλίο του Ηλία Βενέζη «Νούμερο 31328» και χρηματοδοτήθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ο σκηνοθέτης κατάφερε να μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη την μαρτυρική πορεία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας προς τον θάνατο από τα στρατεύματα του Κεμάλ αλλά και τις ένοπλες ομάδες ατάκτων Τούρκων.

Ωστόσο θυσιάστηκε στον βωμό της «ελληνοτουρκικής φιλίας», αφού το τότε υπουργείο Προεδρίας δεν ενέκρινε την άδεια προβολής. Με κόπια που είχε ο σκηνοθέτης το «1922» προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαρώνοντας τα βραβεία

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης, Νίκος Κούνδουρος, αναφερόμενος στην απαγόρευση της ταινίας είχε δηλώσει:

«Προσπάθησαν να την απαγορεύσουν για να μη διαταράξουμε τις σχέσεις μας με την Τουρκία, που ζήτησε από την Ελλάδα να μην προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η ταινία, όμως, προβλήθηκε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποσπώντας μεγάλες διακρίσεις και αποκαλύπτοντας τη φρίκη όσων συνέβησαν στη Μικρά Ασία με την Καταστροφή».

Αλλά και με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, το 1981, η ταινία απαγορεύτηκε να προβληθεί σε οποιαδήποτε αίθουσα της Θράκης, προφανώς για να μην ενοχληθεί το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. 

Ο Λαός πρέπει να γνωρίζει την ενδοτικότητα των άλλοτε κομμάτων εξουσίας του «συνταγματικού τόξου», ακριβώς για να μην παριστάνουν τους «αγανακτισμένους πατριώτες» αυτοί που έχουν καταντήσει «γιουσουφάκια» της Τουρκίας και του επεκτατισμού της.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


ΑΛΛΟΣΤΕ 


ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΕ, 

ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΤΑΚΗ ΜΙΧΑ 

ΤΟ 1993 ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ 
ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΩΣ ΣΦΑΓΕΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ!!!

Ο νεοφιλελεύθερος υβριστής του Μεγάλου Αλεξάνδρου Τάκης Μίχας (το 1993 στο περιοδικό της ΟΝΝΕΔ είχε αποκαλέσει «Σφαγέα των Λαών» τον Μεγάλο Στρατηλάτη!) ακόμα και σήμερα με άρθρο που έγραψε την περασμένη Κυριακή στον ιστότοπο «protagon.gr» του Σταύρου Θεοδωράκη 
ισχυρίζεται το εξής ανήκουστο:

Ο Εβραίος τραπεζίτης του Λονδίνου, Δαβίδ Ρικάρντο (1772-1823) ο οποίος ήταν επικεφαλής των Εβραίων μεγαλοτοκογλύφων που έδωσαν το ληστρικό δάνειο στην Ελληνική Επανάσταση του 1821, υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους φιλέλληνες, ισάξιος ή και ανώτερος του Λόρδου Βύρωνος! Κι αυτό, διότι… δίνοντας ο Εβραίος Ρικάρντο το τοκογλυφικό δάνειο στην αγωνιζόμενη Ελλάδα, ανάγκασε τους Άγγλους να κάνουν την Ναυμαχία του Ναυαρίνου για να σωθούν οι Έλληνες και να μπορέσουν να ξεπληρώσουν το τοκογλυφικό δάνειο!.. Το οποίο – παρεμπιπτόντως – ξεπλήρωσε οριστικά η 21η Απριλίου, 150 σχεδόν χρόνια μετά την σύναψή του!..

Στο ίδιο άρθρο ο Τάκης Μίχας ισχυρίζεται και άλλες παλαβομάρες με πρώτην και καλύτερη την εξής: Εμείς οι Έλληνες πρέπει να είμαστε ΥΠΕΡ της Ανθρωπιστικής Επιχειρήσεως των Αμερικανών στην Συρία, διότι κι εμείς έτσι γίναμε Κράτος: Η πρώτη ένοπλη Ανθρωπιστική Επιχείρηση στην Παγκόσμια Ιστορία ήταν (κατά τον Τάκη Μίχα, πάντοτε) η Ναυμαχία του Ναυαρίνου, όπου οι ενωμένοι Άγγλοι – Γάλλοι – Ρώσσοι έσωσαν τους Έλληνες από την χαντζάρα του Ιμπραήμ! Προκειμένου να ζήσουν και να ξεπληρώσουν τους Εβραίους τοκογλύφους, προσθέτουμε εμείς…



NA ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου